Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 32,05 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 32,05
Kiezen
15+
€ 27,30
Kiezen
Je bespaart 14%
25+
€ 26,05
Kiezen
Je bespaart 18%
50+
€ 25,65
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Laurier 'Novita' kluit 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Kluit 150-175 cm

De Laurier 'Novita' Kluit 150-175 cm gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke gebieden en is een ideale keuze voor een middelhoge tot hoge haag. De 'Novita' is een gemakkelijk te onderhouden plant die snel groeit en een imposante, robuuste en dichte uitstraling biedt. Daarom is de Laurier 'Novita' een van de meest populaire haagplanten in Nederland. De 'Novita' is de verbeterde versie van de 'Rotundifolia' met iets donkerder blad en betere weerstand tegen ziektes. De haag groeit snel, bereikt een hoogte van 2-3 meter en zorgt voor privacy, beschutting en windwering.

Dankzij de sterke eigenschappen blijft de 'Novita' zelfs bij temperaturen tot -25°C groen in de winter. Het is een veelzijdige plant die gedijt in verschillende bodem- en klimaatomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten in het voorjaar bevordert de groei en het behoud van een strakke haag. De 'Novita' wordt buiten gekweekt en is beschikbaar met kluit voor grotere formaten. Hou er rekening mee dat planten met kluit zijn niet geschikt zijn voor zomerplanting.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' kluit 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' kluit 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Online bestellen bij Haag & Heg

Onze planten worden rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden, waardoor we volledige controle hebben over hun kwaliteit en versheid. We streven ernaar om bestellingen binnen 4 dagen te leveren. We hechten veel waarde aan de conditie van onze planten, daarom worden ze pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat ze in optimale staat bij onze klanten arriveren. Heeft u vragen over Laurier 'Novita' Kluit 150-175 cm of hulp nodig bij het kiezen van de juiste planten, het verzorgen van de tuin of het oplossen van eventuele problemen, wij staan altijd paraat om onze klanten te helpen.