Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 10,65
Kiezen
15+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 7,70
Kiezen
Je bespaart 27%
200+
€ 7,40
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Kluit 60-80 cm

De Laurier 'Novita' Kluit 60-80 cm is een uitstekende keuze voor een middelhoge tot hoge haag. Deze haagplant gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke omgevingen en het blad blijft winterhard. Deze haag is relatief gemakkelijk te onderhouden en groeit snel in verschillende omstandigheden, met minimale invloed van de standplaats en vorst tot -25°C in de winter. De haag heeft een imposante, robuuste en dichte uitstraling waardoor het een populaire keuze is in Nederland. De 'Novita' is een verbeterde versie van de 'Rotundifolia', met iets donkerdere bladeren en betere weerstand tegen ziektes zoals hagelschot en meeldauw. De haag biedt privacy, beschutting en houdt wind tegen, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin.

De Laurier 'Novita' Kluit 60-80 cm is geschikt voor verschillende bodemsoorten en kan het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorst. Regelmatig snoeien bevordert een strak en verzorgd uiterlijk. Bemesting in het voorjaar stimuleert de groei. Deze haag groeit snel, ongeveer 35-40 cm per jaar, en wordt meestal 2-3 meter hoog, ideaal voor het creëren van een hoge haag met privacy en beschutting.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' kluit 60-80 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' kluit 60-80 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Makkelijk online bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kweken we de planten op eigen velden. Dit zorgt ervoor dat we een uitstekende kwaliteit kunnen garanderen. Om ervoor te zorgen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u thuis geleverd wordt, werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Naast onze snelle levering bieden we ook deskundig advies voor elke klant. Of u nu vragen heeft over het verzorgen van uw Laurier 'Novita' Kluit 60-80 cm, het kiezen van de juiste variëteiten of het aanleggen van een prachtige tuin, ons team staat klaar om u te helpen.