Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 78,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' kluit 200-225 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 78,10
Kiezen
10+
€ 52,45
Kiezen
Je bespaart 32%
15+
€ 49,85
Kiezen
Je bespaart 36%
30+
€ 47,95
Kiezen
Je bespaart 38%
Meer productinformatie >
Laurier 'Novita' kluit 200-225 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Kluit 200-225 cm

De Laurier 'Novita' Kluit 200-225 cm is een winterharde haagplant die goed gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke omstandigheden. Het onderhoud van de 'Novita' is relatief eenvoudig, aangezien de plant snel groeit en goed gedijt in diverse omstandigheden. Zowel de standplaats als vorst hebben minimale invloed op deze lauriersoort, waardoor het een populaire keuze is voor hagen in Nederland. De 'Novita' heeft donkerdere bladeren dan andere lauriersoorten en is beter bestand tegen ziektes zoals hagelschot en meeldauw. De haag van de 'Novita' groeit dicht en biedt daardoor voldoende privacy, beschutting en windbescherming.

Het bladverlies is minimaal bij extreme temperaturen tot -25°C, waardoor de haag het hele jaar door mooi groen blijft in het Nederlandse klimaat. De Laurier 'Novita' Kluit 200-225 cm gedijt goed in verschillende bodemomstandigheden en heeft weinig extra water nodig, behalve tijdens langdurige droogte. Regelmatig snoeien in de zomer en september is nodig om de haag strak en verzorgd te houden. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei. Met een groeisnelheid van 35 tot 40 centimeter per jaar en een hoogte van 2 tot 3 meter, is de 'Novita' ideaal voor het creëren van een hoge haag met privacy en beschutting.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' kluit 200-225 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' kluit 200-225 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' kluit 200-225 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Bestellen bij Haag & Heg

Deze Laurier 'Novita' Kluit 200-225 cm wordt, zoals de naam al aangeeft, geleverd met een kluit en we raden aan om uw planten zo spoedig mogelijk na ontvangst in de grond te plaatsen. Onze hagen met kluit worden geteeld onder optimale omstandigheden op onze eigen velden. Om de laurier tijdens het transport te beschermen, wordt er een juten zak om de kluit gebonden. U kunt de laurier ‘Novita’, inclusief zak, van biologisch afbreekbaar materiaal, in de grond plaatsen.