Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 92,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 92,25
Kiezen
10+
€ 84,30
Kiezen
Je bespaart 8%
15+
€ 80,90
Kiezen
Je bespaart 12%
30+
€ 77,25
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Kluit 225-250 cm

De laurier 'Novita' Kluit 225-250 cm is een ideale keuze voor een middelhoge tot hoge haag. Het winterharde blad gedijt goed in zowel zon als schaduw, en de 'Novita' is gemakkelijk te onderhouden. De plant groeit snel en gedijt goed onder verschillende omstandigheden, en zowel de locatie als vorst in de winter hebben nauwelijks invloed op de 'Novita'. Deze laurierhaag geeft uw tuin een indrukwekkend, robuust en volledig ondoorzichtig uiterlijk. Vanwege zijn goede weerstand is de 'Novita' een van de meest populaire haagplanten in Nederland. Deze laurier is een verbeterde versie van de 'Rotundifolia' met donkerdere bladeren en een betere weerstand tegen ziekten zoals hagelschot en meeldauw.

De laurier 'Novita' Kluit 225-250 cm groeit snel, ongeveer 35-40 cm per jaar, en vormt een dichte haag van 2-3 meter hoog. Het biedt privacy, beschutting en houdt wind tegen. De plant is wintergroen tot -25°C en gedijt goed in verschillende bodemomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten bevorderen de groei. Houd bij het planten de aanbevolen plantafstand aan: 1 plant per strekkende meter.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' kluit 225-250 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' kluit 225-250 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Makkelijk besteld, snel in huis bij Haag & Heg

Bent u op zoek naar een prachtige haag? Dan bent u bij Haag & Heg aan het juiste adres. Bij Haag-Heg.nl kunt u direct onze planten kopen via onze website. Ons assortiment bestaat uit planten die met toewijding en zorg worden gekweekt op het land van onze eigen kwekerijen. We zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in de beste staat geleverd wordt. Als u vragen heeft de Laurier 'Novita' Kluit 225-250 cm of over een andere specifieke plant, kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan graag voor u klaar!