Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 36,90 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' pot 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 36,90
Kiezen
15+
€ 35,85
Kiezen
Je bespaart 2%
50+
€ 34,75
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 31,55
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschreibung Kirschlorbeer 'Novita' Topf 150-175 cm

De Laurier 'Novita' Pot 150-175 cm is een veelzijdige haagplant die ideaal is voor middelhoge tot hoge hagen. Met zijn wintervaste bladeren gedijt de 'Novita' zowel in de zon als in de schaduw. Deze haagplant is gemakkelijk te onderhouden, groeit snel en is bestand tegen verschillende omstandigheden, waaronder vorst. De 'Novita' geeft uw haag een imposante, robuuste en dichte uitstraling, vergelijkbaar met een 'Rotundifolia'-haag. Vanwege zijn goede weerstand is de 'Novita' een van de meest populaire haagplanten in Nederland.

De Laurier 'Novita' Pot 150-175 cm groeit snel, ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, en vormt een dichte haag van 2 tot 3 meter hoog. Deze haag biedt privacy, beschutting en houdt wind tegen. De 'Novita' behoudt zijn groene bladeren, zelfs bij temperaturen tot -25°C, en gedijt goed in verschillende bodem- en klimaatomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten in het voorjaar bevorderen de groei en het behoud van de gezondheid van de haag. Houd bij het planten de aanbevolen plantafstand aan: 2 planten per strekkende meter.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' pot 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' pot 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' pot 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Plaats uw bestelling bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen al onze planten rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. We bereiden de planten pas op het allerlaatste moment voor verzending, zodat we u verse en gezonde exemplaren kunnen garanderen. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we nauw samen met een gespecialiseerde leverancier voor onze hagen. Dit stelt ons in staat om een breed assortiment aan te bieden en te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten. Als u de Laurier 'Novita' Pot 150-175 cm bij ons bestelt, zorgen we ervoor dat uw planten binnen 4 dagen bij u thuis worden bezorgd.