Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 9,00 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' pot 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 9,00
Kiezen
30+
€ 8,55
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 7,80
Kiezen
Je bespaart 13%
200+
€ 7,50
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Pot 60-80 cm

De Laurier 'Novita' Pot 60-80 cm is een uitstekende keuze voor een middelhoge tot hoge haag. De 'Novita' heeft winterbestendig blad en gedijt zowel in de zon als in de schaduw. Het is een relatief onderhoudsvriendelijke haagplant die snel groeit en goed gedijt in verschillende omstandigheden. Zowel de locatie als vorst in de winter hebben weinig invloed op de 'Novita'. Deze lauriersoort geeft uw haag een imposante, robuuste en dichte uitstraling. Vanwege de goede weerstand is de 'Novita' een van de populairste haagplanten in Nederland en wordt deze beschouwd als een favoriet onder de lauriersoorten. De 'Novita' heeft donkerdere bladeren en een zeer goede weerstand tegen ziekten zoals hagelschot en meeldauw.

De Laurier 'Novita' Pot 60-80 cm groeit snel, ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, en vormt een dichte haag van 2 tot 3 meter hoog. De plant biedt privacy, beschutting en houdt wind tegen. De plant is wintergroen en blijft groen tot -25°C, waardoor deze het hele jaar door een mooie groene haag vormt. De 'Novita' gedijt goed in verschillende standplaatsen en bodemsamenstellingen, vereist weinig extra water en is bestand tegen diverse omstandigheden zoals luchtvervuiling en zoute zeelucht. Snoeien is noodzakelijk voor een strakke haag, en bemesting in het voorjaar bevordert de groei.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' pot 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' pot 60-80 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' pot 60-80 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Bestel uw haag bij Haag & Heg

Wij leveren uitsluitend haagplanten die onder de beste omstandigheden zijn gekweekt op onze eigen velden. Onze planten worden pas op het allerlaatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat u verzekerd bent van verse en gezonde exemplaren. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. Op deze manier kunnen we een breed assortiment aanbieden en voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten. Heeft u vragen over het verzorgen van uw planten, het kiezen van de juiste variëteiten of het aanleggen van een prachtige tuin, neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.