Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 51,35 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Novita' pot 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 51,35
Kiezen
15+
€ 49,20
Kiezen
Je bespaart 4%
30+
€ 46,00
Kiezen
Je bespaart 10%
100+
€ 44,75
Kiezen
Je bespaart 12%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Novita’ Pot 175-200 cm

De Laurier 'Novita' Pot 175-200 cm is een wintervaste haagplant die gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke omstandigheden. Het onderhoud van deze plant is relatief eenvoudig, omdat hij snel groeit en goed gedijt onder verschillende omstandigheden, inclusief vorst in de winter. De 'Novita' is geliefd vanwege zijn imposante, robuuste en dichte uitstraling, waardoor het een populaire keuze is voor hagen in Nederland. Het heeft donkerdere bladeren dan andere lauriersoorten en is beter bestand tegen ziektes zoals hagelschot en meeldauw. De haag groeit snel, met een groeisnelheid van ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, en bereikt een hoogte van 2 tot 3 meter.

De Laurier 'Novita' Pot 175-200 cm behoudt zijn groene bladeren, zelfs bij temperaturen tot -25°C, en gedijt goed in verschillende bodem- en klimaatomstandigheden. Het onderhoud omvat regelmatig snoeien, bemesting in het voorjaar en voldoende water geven, vooral na het planten. Houd bij het planten de aanbevolen plantafstand aan: 2 planten per strekkende meter.

Voordelen
 • Winterhard
 • Snelle groeier
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Moet minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden

Eigenschappen Laurier 'Novita' pot 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Novita' pot 175-200 cm planten

Het planten van de laurier ‘Novita’ in pot kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Als u ervoor kiest de plant met kluit te bestellen is planten in de zomer af te raden. Maak bij voorkeur van het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw laurier Novita haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Novita' pot 175-200 cm onderhoud

De laurier ‘Novita’ is dus een makkelijk te onderhouden plant. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw haag gezond blijft.

Bewatering

Het is niet nodig om de planten overmatig water te geven. De ‘Novita’ is namelijk geen liefhebber van natte voeten. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewaterd. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Novita’ is hierop geen uitzondering. Dat betekent dan ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de gezondheid en conditie van uw haag onder zware omstandigheden.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lage haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Knip niet dwars door de bladeren heen, omdat de randen dan donkerbruin worden. Door de bladeren volledig af te knippen, blijft de haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Novita’ kan zich prima redden met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Deze bevat alle voedingsstoffen die de laurier ‘Novita’ nodig heeft.

Online bestellen bij Haag & Heg

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij, waardoor we maximale controle hebben over de kwaliteit. We bereiden de planten pas op het laatste moment voor verzending voor, zodat ze vers en gezond bij aankomen. Voor het leveren van onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers om de beste service te kunnen garanderen. We streven  ernaar om de Laurier 'Novita' Pot 175-200 cm binnen 4 dagen te leveren. Voor deskundig advies staan we altijd voor u klaar.