Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,55 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Atrovirens' kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 19,55
Kiezen
15+
€ 16,65
Kiezen
Je bespaart 14%
25+
€ 14,30
Kiezen
Je bespaart 26%
50+
€ 13,35
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Levensboom 'Atrovirens' Kluit 150-175 cm

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 150-175 cm is een populaire haagconifeer die het hele jaar door mooi blijft, zelfs tijdens koude dagen. Deze volle haag biedt veel privacy en groeit snel, net als andere conifeersoorten. De twijgen prikken niet en de haag produceert geen giftige bessen. De 'Atrovirens' heeft een conische, smalle vorm en groeit zeer dicht. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant gedijt goed op verschillende standplaatsen en bodemsoorten, hoewel een humusrijke bodem de voorkeur heeft. Het is een winterharde haag die temperaturen tot -25°C kan verdragen.

Met een maximale hoogte van 4 meter en een breedte van 1,5 meter biedt de ' Levensboom 'Atrovirens' Kluit 150-175 cm uitstekende privacy en beschutting. Hoewel er geen bloemen groeien, ontwikkelt de haag kegels met zaden tussen het groen. Snoeien moet beperkt blijven tot het groene gedeelte om kale plekken te voorkomen, en tweemaal per jaar snoeien is voldoende. De 'Atrovirens' groeit ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar en behoudt zijn smalle vorm. Het is belangrijk om de haag na het planten voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Atrovirens' kluit 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Atrovirens' kluit 150-175 cm planten

Bij voorkeur plant u de thuja plicata ‘Atrovirens’ in de periode maart – mei of september – november. In de zomer planten wordt niet aangeraden en planten in de winter kan alleen wanneer het niet vriest. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. Wanneer u een mooie volle haag wilt creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand aan te houden.

Thuja plicata 'Atrovirens' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Atrovirens’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Atrovirens’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. De haagplant is namelijk gevoelig voor langere periodes van droogte.

Bescherming

De levensboom ‘Atrovirens’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Atrovirens’ niet terug tot het oude hout. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen en ontstaan kale plekken in uw haag als gevolg. Een kale haag komt vast niet voor op uw wensenlijstje. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende.

Voeding

De Thuja ‘Atrovirens’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bieden we u de mogelijkheid om direct de prachtigste hagen te bestellen, rechtstreeks van onze eigen kwekerij. We hebben ook nauwe samenwerkingen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. Ons voortdurende streven is om onze kwekerij, webshop en transport steeds te verbeteren, zodat we u de allerbeste service kunnen bieden. U kunt er op vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u wordt afgeleverd. Ons deskundige team staat altijd paraat om u van persoonlijk advies te voorzien. Bovendien zorgen we ervoor dat uw Levensboom 'Atrovirens' Kluit 150-175 cm pas op het laatste moment worden klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.