Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 28,45 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Atrovirens' kluit 175-200 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 28,45
Kiezen
15+
€ 23,95
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 21,80
Kiezen
Je bespaart 23%
50+
€ 20,85
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Levensboom 'Atrovirens' Kluit 175-200 cm

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 175-200 cm is een populaire haagconifeer vanwege zijn mooie groene kleur gedurende het hele jaar. De haag biedt ook veel privacy vanwege zijn dichte en snelle groei. Deze conifeer variant prikt niet en heeft geen giftige bessen. De 'Atrovirens' groeit in een conische vorm en is zeer dicht, waardoor het een ideale haag is. Het is een onderhoudsvriendelijke haag die weinig eisen stelt aan de standplaats en condities. Met glanzende twijgen heeft de haag een bijzondere uitstraling.

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 175-200 cm groeit ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar en bereikt een maximale hoogte van 4 meter en een breedte van 1,5 meter. Hoewel het geen bloemen heeft, produceert het wel kegels met zaden. De haag biedt uitstekende beschutting en privacy, zelfs in de winter. Het is een winterharde haag die temperaturen onder -25°C kan verdragen. De haag kan in verschillende bodemsoorten worden geplant, bij voorkeur in een vochtdoorlatende bodem. Snoeien moet in het groene gedeelte worden gedaan en twee keer per jaar is voldoende. De 'Atrovirens' groeit snel en is daarom geschikt voor mensen die snel resultaat willen zien. 

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Atrovirens' kluit 175-200 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Atrovirens' kluit 175-200 cm planten

Bij voorkeur plant u de thuja plicata ‘Atrovirens’ in de periode maart – mei of september – november. In de zomer planten wordt niet aangeraden en planten in de winter kan alleen wanneer het niet vriest. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. Wanneer u een mooie volle haag wilt creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand aan te houden.

Thuja plicata 'Atrovirens' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Atrovirens’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Atrovirens’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. De haagplant is namelijk gevoelig voor langere periodes van droogte.

Bescherming

De levensboom ‘Atrovirens’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Atrovirens’ niet terug tot het oude hout. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen en ontstaan kale plekken in uw haag als gevolg. Een kale haag komt vast niet voor op uw wensenlijstje. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende.

Voeding

De Thuja ‘Atrovirens’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij onze kwekerij bieden we direct verse hagen aan. Pas op het laatste moment worden ze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw bestelling van de Levensboom 'Atrovirens' Kluit 175-200 cm binnen 4 dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.