Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Sneeuwbal

Sneeuwbal

Beschikbaarheid: In voorraad

De sneeuwbal (Viburnum Tinus) is een sierlijke groenblijvende tuinplant met donkergroene en wintergroene bladeren die zich van andere hagen onderscheidt doordat deze heester in de winter bloeit met witte bloemetjes die uit roze knopjes komen. Vooral in de donkere wintermaanden, wanneer de meeste planten hun blad verliezen, is de sneeuwbal een warme aanvulling voor uw tuin. Aan het einde van de bloeiperiode verschijnen er zwartblauwe bessen aan de plant. Deze bessen trekken veel vogels aan, wat zorgt voor reuring in de tuin. In de zomermaanden trekt de Viburnum tinus eveneens veel vlinders aan.

Bessen in herfst
Bessen in herfst
Lentebloeier
Lentebloeier
Weinig onderhoud
Weinig onderhoud
 • Kleur: groen
 • Standplaats: zonnig, halfschaduw, schaduw
 • Kenmerk: groen blad met witte bloesem in de winter-zwartblauwe bessen
 • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen - volkstuinen - moderne tuinen
 • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Pot
Sneeuwbal (60-80 cm)
 • Vanaf € 13,75
 • Planttijd: Gehele jaar te planten
 • Plantafstand: 3 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 18,65
30+ € 15,95
50+ € 14,20
200+ € 13,75

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter
Geleverd met Kant en klaar
Sneeuwbal (50+ cm)
 • Vanaf € 40,95
 • Planttijd: Gehele jaar te planten
 • Plantafstand: 1 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 5
Direct leverbaar
Prijsstaffels
5+ € 48,85
10+ € 46,20
20+ € 44,10
50+ € 40,95

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

Viburnum Tinus


De Viburnum Tinus kan ongeveer drie meter hoog worden en is een bladhoudende struik. Dit is een mooie haag als u het hele jaar door privacy en beschutting in uw tuin wilt hebben. De sneeuwbal heeft een struweelachtig karakter en is niet goed te snoeien tot een haag met strakke lijnen. De Viburnum Tinus is dan ook vooral geschikt voor landelijke tuinen of tuinen met een wat speelser karakter. De sneeuwbal gedijt het best op een enigszins beschutte en zonnige plek. Hoewel de Viburnum Tinus een groenblijvende heester is, kan de plant temperaturen onder de -12 graden niet goed verdragen.


Sneeuwbal van Haag-Heg


Haag-Heg heeft altijd een grote voorraad sneeuwbal planten in huis. De Viburnum Tinus is afkomstig van onze eigen kwekerij, waardoor u verzekerd bent van constante kwaliteit en een scherpe prijs. In samenwerking met onze betrouwbare transportpartner garanderen wij een zorgvuldige aflevering. Bij de bestelling kunt u uitgaan van 2,5 planten per strekkende meter om een mooie volle haag te creëren. Wij leveren Viburnum Tinus tussen de 80 en 100 centimeter hoog. Eventueel kunt u de sneeuwbal ook als borderplant in uw tuin zetten. Omdat de Viburnum Tinus van oorsprong uit warmere streken komt, houdt hij van een zonnige plek in de tuin. Deze struik komt het best tot zijn recht in een vochtige, humusrijke grond. Van plagen en ziekten heeft deze struik nauwelijks last.


Transport en bezorging


Wij verpakken uw sneeuwbal zorgvuldig voor het transport en geven we ze mee aan een vervoerder die uw bestelling met fluwelen handschoenen transporteert. Bij uw bestelling kunt u aangeven op welke dag en hoe laat u thuis bent, zodat u uw Viburnum Tinus zelf kunt aanpakken en ze, indien mogelijk, meteen in de grond kunt zetten. Wij wachten tot het laatste moment om uw sneeuwbal in te pakken, zodat de plant zo weinig mogelijk hinder van het vervoer ondervindt en snel acclimatiseert. Het is raadzaam om uw sneeuwbal na het in de grond plaatsen voldoende water te geven.


Andere planten


Bij Haag-Heg vindt u goede alternatieven voor sneeuwbal-struiken. Er zijn heel wat andere wintergroene hagen, al dan niet met bloemen. Uiteraard is het ook goed mogelijk om planten met elkaar te combineren en zo een weelderig effect te creëren. Hoeveel u bereid bent te snoeien is natuurlijk van invloed op uw keuze. Er zijn planten die langzaam groeien en één keer per jaar gesnoeid moeten worden, maar er zijn ook planten waar u twee keer per jaar met de heggenschaar doorheen moet. Dan zijn er ook nog planten die nauwelijks tegen snoeien kunnen en die u het beste ongemoeid laat. De mate van privacy die u wenst, het natuurlijke licht dat voorhanden is, de grondsoort en andere factoren bepalen stuk voor stuk welke planten wel of niet geschikt zijn. Gelukkig zijn er vaak vergelijkbare alternatieven wanneer de omstandigheden één soort uitsluiten.


Professioneel advies over de sneeuwbal


Wij van Haag-Heg hebben van onze passie ons werk gemaakt. Wij adviseren u dan ook graag over de beste oplossing voor uw tuin. Ook als u specifieke vragen over de Viburnum Tinus hebt, kunt u ons bereiken op 085-4895523. De telefonische bereikbaarheid geldt van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur. Mailen mag natuurlijk ook: info@haag-heg.nl.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
509 beoordelingen
24-01-2021

Prima .levering zoals verwacht Zelfs nog meer geleverd dan besteld Planten zien er goed uit

23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden