Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 46,00 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hillii' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 46,00
Kiezen
15+
€ 43,90
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 42,90
Kiezen
Je bespaart 6%
100+
€ 41,80
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hillii' Kluit 125-150 cm

De Taxus media 'Hillii' Kluit 125-150 cm is een mooie haagplant met vertakkingen die gemakkelijk te snoeien is. De haag biedt het hele jaar door beschutting en privacy, omdat deze winterhard is. In tegenstelling tot andere taxussoorten heeft de 'Hillii' donkergroene naalden en produceert geen rode bessen. De haag kan in vrijwel elke vorm worden gesnoeid en is een uitstekend alternatief voor buxus. Deze onderhoudsvriendelijke haag hoeft slechts één keer per jaar te worden gesnoeid, tenzij u een strakke haag wenst.

De Taxus media 'Hillii' Kluit 125-150 cm groeit tot 3 meter hoog en kan een breedte van 3 tot 4 meter bereiken, waardoor er een dichte haag ontstaat. De plant gedijt goed in humusrijke bodems en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond. U kunt uw haag met kluit het hele jaar door planten, zolang er geen sprake is van vorst. Plant ook liever niet in de zomer. Regelmatig snoeien bevordert een strakke haag. Doe dit voor de langste dag van het jaar: 21 juni. Zo kan de plant nog optimaal groeien.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hillii' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hillii' kluit 125-150 cm planten

Het planten van de taxus ‘Hillii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt zit u diep genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor de taxus 'Hillii' is? Bij ieder formaat staat het geadviseerde aantal planten per strekkende meter vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Taxus 'Hillii' onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus ‘Hillii’ eenvoudig te onderhouden. Dit heeft dan ook zeker bijgedragen aan de populariteit van deze haagsoort. Benieuwd wat u kunt doen om de taxus media 'Hillii' te onderhouden? We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u uitgewerkt:

Bewatering

De taxus ‘Hillii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om een keer per week water te geven. Omdat de wortels van de 'Hillii' niet graag in natte grond staan, geeft u de haag al snel meer water dan nodig is. Is de grond rond uw haag kurkdroog, bijvoorbeeld tijdens een hete zomerweek? Dan raden we aan om de haag incidenteel water te geven.

Bescherming

De media ‘Hillii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Deze ijzersterke haagplant kan de meest uitdagende weeromstandigheden die ons klimaat kent zonder al te veel problemen aan. 

Snoeien

U kunt de taxus media ‘Hillii’ in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Hiervoor dient u de haag dan wel meerdere malen per jaar te snoeien, minimaal twee keer. De eerste keer snoeit u de haag vooral om de groei later in het jaar te bevorderen. Snoei de taxus zonder besjes daarom voor de langste dag van het jaar, 21 juni. Op deze manier profiteert u nog optimaal van de groei van de plant. Een tweede snoeibeurt bewaart u het beste tot het einde van de zomer. Snoei niet op een hete, zonnige dag om uitdroging van de gesnoeide takken te voorkomen.

Voeding

We adviseren om de ‘Hillii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. In onze webshop vindt u organische meststof die speciaal voor hagen is samengesteld.

De mooiste planten vindt u bij Haag & Heg

De planten van Haag & Heg komen direct van onze eigen kwekerij. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw Taxus media 'Hillii' Kluit 125-150 cm worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten.

Voor vragen over onze planten of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.