Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 78,60 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hillii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 78,60
Kiezen
15+
€ 72,95
Kiezen
Je bespaart 7%
25+
€ 70,90
Kiezen
Je bespaart 9%
50+
€ 68,90
Kiezen
Je bespaart 12%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hillii' Kluit 150-175 cm

De Taxus media 'Hillii' Kluit 150-175 cm is een aantrekkelijke haagplant die goed vertakt en gemakkelijk te snoeien is. Deze winterharde taxus biedt het hele jaar door beschutting en privacy, met zijn donkergroene naalden en het ontbreken van rode bessen. Deze haag is een goede vervanger voor buxus en kan in vrijwel elke vorm worden gesnoeid. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant hoeft slechts één keer per jaar te worden gesnoeid, tenzij u een zeer strakke haag wenst. De 'Hillii' groeit tot ongeveer 3 meter hoog en kan vrij breed worden, waardoor een dichte en beschutte haag ontstaat.

Deze taxus is winterhard en behoudt zijn groene kleur gedurende het hele jaar. Het planten kan het hele jaar door plaatsvinden, behalve bij vorst. Plant ook liever niet in de zomer. De Taxus media 'Hillii' Kluit 150-175 cm gedijt het beste in een humusrijke bodem met kalk en magnesium. Water geven is slechts nodig tijdens warme periodes, maar overtollig water moet worden afgevoerd om te voorkomen dat de wortels in vochtige grond staan. Deze plant houdt namelijk niet van natte voeten.

Het snoeien van de haag kan in verschillende vormen en het vertakkingsvermogen van de taxus maakt het gemakkelijk om te snoeien zonder te ver te gaan.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hillii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hillii' kluit 150-175 cm planten

Het planten van de taxus ‘Hillii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt zit u diep genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor de taxus 'Hillii' is? Bij ieder formaat staat het geadviseerde aantal planten per strekkende meter vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Taxus 'Hillii' onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus ‘Hillii’ eenvoudig te onderhouden. Dit heeft dan ook zeker bijgedragen aan de populariteit van deze haagsoort. Benieuwd wat u kunt doen om de taxus media 'Hillii' te onderhouden? We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u uitgewerkt:

Bewatering

De taxus ‘Hillii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om een keer per week water te geven. Omdat de wortels van de 'Hillii' niet graag in natte grond staan, geeft u de haag al snel meer water dan nodig is. Is de grond rond uw haag kurkdroog, bijvoorbeeld tijdens een hete zomerweek? Dan raden we aan om de haag incidenteel water te geven.

Bescherming

De media ‘Hillii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Deze ijzersterke haagplant kan de meest uitdagende weeromstandigheden die ons klimaat kent zonder al te veel problemen aan. 

Snoeien

U kunt de taxus media ‘Hillii’ in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Hiervoor dient u de haag dan wel meerdere malen per jaar te snoeien, minimaal twee keer. De eerste keer snoeit u de haag vooral om de groei later in het jaar te bevorderen. Snoei de taxus zonder besjes daarom voor de langste dag van het jaar, 21 juni. Op deze manier profiteert u nog optimaal van de groei van de plant. Een tweede snoeibeurt bewaart u het beste tot het einde van de zomer. Snoei niet op een hete, zonnige dag om uitdroging van de gesnoeide takken te voorkomen.

Voeding

We adviseren om de ‘Hillii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. In onze webshop vindt u organische meststof die speciaal voor hagen is samengesteld.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. Hierdoor staan wij garant voor de hoogste service en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw Taxus media 'Hillii' Kluit 150-175 cm bestelling zo snel mogelijk geleverd wordt. Hiervoor werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Zij zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op.