Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 4,05 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hillii' kluit 20-25 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 18 planten , afname per 18 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
18+
€ 4,05
Kiezen
90+
€ 3,55
Kiezen
Je bespaart 12%
270+
€ 3,10
Kiezen
Je bespaart 23%
450+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Taxus media 'Hillii' kluit 20-25 cm is te bestellen in veelvoud van 18
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hilli' kluit 20-25 cm

De Taxus media 'Hilli' kluit 20-25 cm betovert met zijn prachtige vertakkingen die moeiteloos te snoeien zijn, waardoor een weelderige haag ontstaat. Deze haagplant biedt het hele jaar door een betrouwbare schuilplaats voor vogels. In tegenstelling tot andere taxussoorten kenmerkt de 'Hillii' zich door zijn diepgroene naalden en het ontbreken van rode bessen, waardoor het een esthetisch aantrekkelijk alternatief is voor buxus. De 'Hillii' is de mannelijke tegenhanger van de 'Hicksii' en wordt vaak gezamenlijk aangeschaft om een weelderige 'Hicksii'-haag te creëren.

Deze onderhoudsvriendelijke haag vereist slechts één keer per jaar snoeien, tenzij een strakke vorm gewenst is. Met een hoogte tot 3 meter en een indrukwekkende breedte van 3 tot vier meter ontwikkelt de Taxus media 'Hilli' kluit 20-25 cm zich tot een weelderige, dichte haag. De haagplant gedijt optimaal in humusrijke bodems met goede drainage, en het planten kan gedurende het hele jaar plaatsvinden, behalve tijdens vorstperiodes. Bij het planten is een aanbevolen plantafstand van 2,5 haagplant per strekkende meter van belang. Regelmatig snoeien, bij voorkeur tweemaal per jaar, bevordert de vorming van een strakke, goed onderhouden haag.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hillii' kluit 20-25 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hillii' kluit 20-25 cm planten

Het planten van de taxus ‘Hillii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt zit u diep genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor de taxus 'Hillii' is? Bij ieder formaat staat het geadviseerde aantal planten per strekkende meter vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Taxus media 'Hillii' kluit 20-25 cm onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus media ‘Hillii’ eenvoudig te onderhouden. Dit heeft dan ook zeker bijgedragen aan de populariteit van deze haagsoort. Benieuwd wat u kunt doen om de taxus media 'Hillii' te onderhouden? We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u uitgewerkt:

Bewatering

De taxus ‘Hillii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om een keer per week water te geven. Omdat de wortels van de 'Hillii' niet graag in natte grond staan, geeft u de haag al snel meer water dan nodig is. Is de grond rond uw haag kurkdroog, bijvoorbeeld tijdens een hete zomerweek? Dan raden we aan om de haag incidenteel water te geven.

Bescherming

De media ‘Hillii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Deze ijzersterke haagplant kan de meest uitdagende weeromstandigheden die ons klimaat kent zonder al te veel problemen aan. 

Snoeien

U kunt de taxus media ‘Hillii’ in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Hiervoor dient u de haag dan wel meerdere malen per jaar te snoeien, minimaal twee keer. De eerste keer snoeit u de haag vooral om de groei later in het jaar te bevorderen. Snoei de taxus zonder besjes daarom voor de langste dag van het jaar, 21 juni. Op deze manier profiteert u nog optimaal van de groei van de plant. Een tweede snoeibeurt bewaart u het beste tot het einde van de zomer. Snoei niet op een hete, zonnige dag om uitdroging van de gesnoeide takken te voorkomen.

Voeding

We adviseren om de ‘Hillii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. In onze webshop vindt u organische meststof die speciaal voor hagen is samengesteld.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Taxus media 'Hilli' kluit 20-25 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen een snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.