Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,05 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk blote wortel 175-200 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 12,05
Kiezen
50+
€ 11,50
Kiezen
Je bespaart 4%
100+
€ 10,95
Kiezen
Je bespaart 9%
250+
€ 10,65
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving haagbeuk blote wortel 175-200 cm

De haagbeuk blote wortel 175-200 cm  is een uitstekende keuze voor hogere hagen, dankzij het dubbelgezaagde blad dat een uniek karakter aan de haag geeft. Vaak verward met de groene beuk (Fagus sylvatica), onderscheidt de haagbeuk zich door het ontbreken van nerven en het behoud van een glad blad, in tegenstelling tot de beukenhaag. Met een maximale hoogte van 30 meter, kan de haagbeuk echter compact gehouden worden door regelmatig snoeien.

Deze haagsoort is populair vanwege de karakteristieke bladeren, snelle groei en bereikt hoogtes die andere haagsoorten niet halen. Winterhard en geschikt voor diverse standplaatsen, gedijt de haagbeuk blote wortel 175-200 cm goed op zowel droge als natte grond. Hoewel bladverliezend, hergroeit het groene blad in het voorjaar. Snoeien in het voorjaar resulteert in een dichte groei, met een groeisnelheid van 35 tot 40 cm per jaar.

Water geven is over het algemeen niet nodig, behalve na het planten en tijdens droge periodes. Snoeien in mei of juni, met voldoende water en voeding, bevordert een gezonde groei. In het voorjaar bemesten ondersteunt de wortels en bevordert een volle haag.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk blote wortel 175-200 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk blote wortel 175-200 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk blote wortel 175-200 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw haagbeuk blote wortel 175-200 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen tevens een snelle levering en deskundig advies van onze medewerkers.