Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,85 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 5,85
Kiezen
50+
€ 5,55
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 5,15
Kiezen
Je bespaart 11%
500+
€ 4,60
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Haagbeuk blote wortel 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 10
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Blote wortel 125-150 cm

De Haagbeuk Blote wortel 125-150 cm is een uitstekende keuze voor hogere hagen vanwege zijn dubbel gezaagde bladeren, die de haag een uniek karakter geven. Het is belangrijk om de haagbeuk niet te verwarren met de groene beuk, aangezien deze gladde bladeren heeft zonder zichtbare nerven, in tegenstelling tot de haagbeuk. De haagbeuk kan een hoogte bereiken van wel 30 meter, maar kan ook compact worden gehouden door regelmatig snoeien. Vanwege zijn opvallende bladeren, snelle groei en maximale hoogte wordt de haagbeuk veel gebruikt in grote en landelijke tuinen.

De Haagbeuk Blote wortel 125-150 cm is een winterharde plant die gedijt op diverse locaties, zowel in de zon, halfschaduw als in de schaduw, en kan zowel op droge als natte grond worden geplant. Het beste moment om de haagbeuk te planten is tussen eind oktober en eind maart, wanneer de haag in rust is. Over het algemeen heeft een beukenhaag geen extra water nodig, behalve in de eerste paar weken na het planten en bij langdurige droogte. Om een volle haag te krijgen, is het noodzakelijk om de haag regelmatig terug te snoeien, bij voorkeur in mei of juni.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk blote wortel 125-150 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk blote wortel 125-150 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat onze hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de hagen zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Haagbeuk Blote wortel 125-150 cm of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.