Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 8,80 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk blote wortel 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 8,80
Kiezen
50+
€ 8,50
Kiezen
Je bespaart 3%
100+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 5%
250+
€ 7,75
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving haagbeuk blote wortel 150-175 cm

De haagbeuk blote wortel 150-175 cm is een ideale keuze voor hogere hagen, dankzij zijn dubbelgezaagde bladeren die een bijzonder karakter aan de haag geven. Met een maximale hoogte van 30 meter, kan de haagbeuk compact gehouden worden door regelmatig snoeien. Deze haagsoort is geliefd vanwege zijn karakteristieke bladeren, snelle groei en hoogte die veel andere hagen niet bereiken. Winterhard, maar bladverliezend, groeit de haagbeuk dichter als deze in het voorjaar wordt teruggesnoeid.

Deze veelzijdige plant gedijt goed in zon, halfschaduw of schaduw, op zowel droge als natte grond. Hoewel weinig water nodig is, is extra hydratatie na het planten en tijdens droge periodes essentieel. Het terugsnoeien van de haagbeuk blote wortel 150-175 cm in mei of juni bevordert een volle haag, waarbij water en speciale voeding na de snoei de groei ondersteunen. Voorzichtigheid is geboden bij late snoei om winterbeschadiging te voorkomen, en bemesting in het voorjaar optimaliseert de groei.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk blote wortel 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk blote wortel 150-175 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk blote wortel 150-175 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen van onze eigen kwekerij. De haagbeuk blote wortel 150-175 cm wordt met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat deze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen vier dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.