Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,20 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 5,20
Kiezen
50+
€ 4,70
Kiezen
Je bespaart 9%
100+
€ 4,15
Kiezen
Je bespaart 20%
500+
€ 3,75
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Haagbeuk blote wortel 100-125 cm is te bestellen in veelvoud van 10
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagbeuk Blote wortel 100-125 cm

De Haagbeuk Blote wortel 100-125 cm is een uitstekende keuze voor hogere hagen, dankzij zijn opvallende dubbel gezaagde bladeren. Ondanks dat de plant tot 30 meter hoog kan groeien, kan de haagbeuk goed compact worden gehouden door regelmatig snoeien. Dit maakt hem zeer geliefd als haagplant, vooral in ruime en landelijke tuinen. Met een groeisnelheid van 35 tot 40 cm per jaar is de haagbeuk een snelle groeier. Hoewel de haagbeuk winterhard is, verliest hij zijn bladeren in de winter. De plant gedijt goed op diverse standplaatsen, inclusief droge en natte grond, en kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw geplaatst worden.

Het is belangrijk om een Haagbeuk Blote wortel 100-125 cm te planten tussen eind oktober en eind maart, wanneer de haag in rust is. In de eerste paar weken na het planten heeft de haag extra water nodig, vooral tijdens lange droge periodes. Terugsnoeien is noodzakelijk om een volle haag te krijgen, bij voorkeur in mei of juni. Na het snoeien is voldoende water en voeding belangrijk. Mest de haag niet na een eventuele tweede snoeibeurt, aan het einde van de zomer omdat dit de rustperiode kan verstoren en jonge takken kan laten bevriezen.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk blote wortel 100-125 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk blote wortel 100-125 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Haag & Heg is uw specialist in haagplanten

Haag & Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw Haagbeuk Blote wortel 100-125 cm kunt bestellen. Alle hagen in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de hagen is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.