Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,70 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,70
Kiezen
50+
€ 1,60
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 1,55
Kiezen
Je bespaart 8%
500+
€ 1,40
Kiezen
Je bespaart 17%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Blote wortel 60-80 cm

De Haagbeuk Blote wortel 60-80 cm  is, met zijn dubbel gezaagde bladeren, een ideale plant voor hogere hagen en geeft een bijzonder karakter aan uw haag. Hoewel de haagbeuk tot wel 30 meter hoog kan groeien, kan hij goed compact worden gehouden door regelmatig te snoeien. De haagbeuk heeft een groeisnelheid van ongeveer 35 tot 40 cm per jaar. Het is een winterharde plant, maar de haag verliest zijn bladeren in de winter en krijgt weer nieuw groen blad in het voorjaar. De haagbeuk gedijt goed in verschillende standplaatsen, zoals zon, halfschaduw en schaduw, en kan zowel op droge als natte grond worden geplant.

Bij het planten van de haagbeuk is het belangrijk om dit te doen tussen eind oktober en eind maart, wanneer de haag in rust is. Extra water geven is meestal niet nodig, behalve in de eerste paar weken na het planten en tijdens lange droogteperiodes. Terugsnoeien van de haagbeuk is nodig om een volle haag te krijgen, en de beste tijd hiervoor is in mei of juni. Na het snoeien is het belangrijk om de Haagbeuk Blote wortel 60-80 cm voldoende water te geven en speciale voeding te geven om het herstel en de groei te bevorderen.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk blote wortel 60-80 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk blote wortel 60-80 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u besteld u haagplanten die onder de beste omstandigheden op onze eigen velden zijn gekweekt. De Haagbeuk Blote wortel 60-80 cm wordt geleverd zonder kluit of pot, wat resulteert in iets kleinere hagen. U kunt deze hagen met blote wortel alleen bestellen tussen oktober en mei. We zorgen ervoor dat uw bestelling snel en in optimale staat bij u wordt afgeleverd.