Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,75 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster pot 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 13,75
Kiezen
15+
€ 11,45
Kiezen
Je bespaart 16%
50+
€ 10,25
Kiezen
Je bespaart 25%
200+
€ 9,45
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Pot 100-125 cm

De Haagliguster Pot 100-125 cm, ook wel bekend als Ligustrum ovalifolium, is een snelgroeiende plant die met zijn diepgroene, ovale bladeren uitgroeit tot een prachtige haag met witte bloemen in de zomer. Dankzij de luchtige structuur trekt de haagliguster veel vogels aan, waardoor het een geliefde keuze is in nieuwbouwwijken vanwege zijn snelle groei en dichte begroeiing. De  haagliguster gedijt goed in verschillende omgevingen en vereist relatief weinig onderhoud. De haag groeit snel, ongeveer 30 centimeter per jaar, tot een maximale hoogte van 3 meter. Om een dichte haag te verkrijgen, heeft u meer planten per strekkende meter nodig dan bij andere haagsoorten.

Hoewel het een winterharde plant is, verliest de Haagliguster Pot 100-125 cm zijn bladeren tijdens strenge winters. In het voorjaar groeien de bladeren echter weer terug en zorgen voor een kleurrijke sfeer. De haagliguster gedijt het beste in de zon of halfschaduw, met een grond die alkalisch tot matig zuur is. Voldoende bewatering is essentieel, vooral tijdens perioden van extreme hitte en droogte. Snoeien is nodig om de haag strak te houden, bij voorkeur twee keer per jaar. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de bloemen.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster pot 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster pot 100-125 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster pot 100-125 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Haag & Heg voor al uw hagen

Alle hagen in het assortiment van Haag & Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Omdat wij onze planten met de grootst mogelijke zorg grootbrengen, bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct en een scherpe prijs. De aflevering van uw bestelling wordt verzorgd door onze vaste transportpartner die jarenlange ervaring heeft met het vervoeren van hagen. Om de Haagliguster Pot 100-125 cm in topconditie te houden verpakken wij de planten pas op het allerlaatste moment voor de verzending: in dozen op pallets. U kunt de dag en het tijdstip van de bezorging zelf bepalen. Na ontvangst van de bestelling raden wij aan om de planten zo snel mogelijk in de grond te zetten.