Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 29,45 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster pot 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 29,45
Kiezen
15+
€ 26,35
Kiezen
Je bespaart 10%
30+
€ 24,80
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 23,25
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving haagliguster pot 150-175 cm

De haagliguster pot 150-175 cm is een ideale keuze voor het creëren van een nette, strakke haag met zijn diepgroene, ovale bladeren en snelle groei. Tijdens de zomer siert de haag met prachtige witte bloemen, terwijl de luchtige binnenzijde veel vogels aantrekt. Populair in nieuwbouwwijken, groeit de liguster snel en biedt het binnen enkele seizoenen een volle, blikdichte haag voor privacy en beschutting. De haagliguster is ook een uitstekende vervanger voor buxus en trekt diverse vogels en vlinders aan. Winterhard en grotendeels wintergroen, verliest het blad tijdens strenge winters maar komt in het voorjaar weer tot bloei.

De haagliguster pot 150-175 cm is geschikt voor zonnige tot halfschaduwrijke locaties met alkalische tot matig zure grond en goede waterdoorlatendheid. De haag vereist minimaal onderhoud, waarbij twee keer per jaar snoeien gewenst is om een strakke haag te behouden. Extra water geven bij extreme hitte en de mogelijkheid tot snoeien voor wie bloeiende bloemen wil behouden, zijn belangrijke aandachtspunten. U kunt deze haag in pot het hele jaar door planten, tenzij het vriest.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster pot 150-175 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster pot 150-175 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster pot 150-175 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg grootgebracht voor kwaliteit en scherpe prijzen. Ervaren transportpartner zorgt voor aflevering. De haagliguster pot 150-175 cm wordt optimaal verpakt en bezorging op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.