Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,05 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster pot 80-100 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 12,05
Kiezen
15+
€ 11,50
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 7,60
Kiezen
Je bespaart 36%
200+
€ 7,45
Kiezen
Je bespaart 38%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Pot 80-100 cm

Een uitstekende keuze voor een mooie dichte haag is de Haagliguster Pot 80-100 cm, een plant met vele voordelen. Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer is deze snelgroeiende plant een ideale vervanger voor Buxus. De haagliguster gedijt bijna overal en vergt relatief weinig onderhoud. Met een groeisnelheid van ongeveer 30 centimeter per jaar kan de haag een hoogte bereiken van maximaal 3 meter. Hoewel de haagliguster een winterharde plant is, kan hij tijdens strenge winters zijn bladeren verliezen, wat hem een bladverliezende soort maakt. Gelukkig groeien de bladeren in het voorjaar weer terug, waardoor de tuin opnieuw kleurrijk wordt. Deze haagsoort gedijt het beste in een zonnige of halfschaduwrijke locatie, met een goed doorlatende grond die matig zuur tot alkalisch is. Het planten van de haagliguster is het hele jaar door mogelijk, met uitzondering van vorstperiodes.

Om de haag strak en verzorgd te houden, is regelmatig snoeien essentieel. Diverse keren per jaar moet er gesnoeid worden, maar als u wilt genieten van de bloemen, is het aan te raden het aantal snoeibeurten te beperken tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien, krijgt de onderkant voldoende licht en blijft de haag in optimale conditie.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster pot 80-100 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster pot 80-100 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster pot 80-100 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de mooiste planten, vers van eigen bodem bestellen. Daarnaast werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de beste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u wordt geleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u van advies op maat te voorzien. Bovendien worden uw Haagliguster Pot 80-100 cm pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.