Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 7,75 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster pot 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 7,75
Kiezen
15+
€ 7,40
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 3,60
Kiezen
Je bespaart 53%
200+
€ 3,50
Kiezen
Je bespaart 54%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Pot 60-80 cm

De Haagliguster Pot 60-80 cm) is een snelle groeier met diepgroene, ovale bladeren. In de zomer bloeit de haag met prachtige witte bloemen en trekt hij veel vogels aan vanwege zijn luchtige binnenkant. De haagliguster is een populaire keuze in nieuwbouwwijken vanwege zijn snelle en dichte groei. Binnen enkele seizoenen vormt hij een volle haag in de tuin dankzij de kleine, dicht op elkaar groeiende bladeren. Deze veelzijdige haagplant gedijt vrijwel overal en is gemakkelijk te onderhouden. De plant groeit snel, ongeveer 30 centimeter per jaar, tot een maximale hoogte van 3 meter.

De Haagliguster Pot 60-80 cm is een winterharde plant, hoewel het blad in strenge winters kan vallen. Dit groeit echter terug in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke sfeer in de tuin. De haagliguster gedijt het beste in zonnige of halfschaduwrijke gebieden met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is alleen nodig bij extreme hitte en droogte. Snoeien wordt aanbevolen om de haag strak te houden, met maximaal twee snoeibeurten per jaar voor bloeiende bloemen.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster pot 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster pot 60-80 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster pot 60-80 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Haag

Bij onze kwekerij bieden we verse planten aan. Pas op het laatste moment worden deze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor het leveren van onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw bestelling van de Haagliguster Pot 60-80 cm binnen 4 dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.