Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,35 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst pot 60-80 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 19,35
Kiezen
15+
€ 17,65
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 16,85
Kiezen
Je bespaart 12%
200+
€ 16,00
Kiezen
Je bespaart 17%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Pot 60-80 cm

De Japanse hulst Pot 60-80 cm, ook bekend als Ilex crenata, is een robuuste haagplant die gedijt op diverse bodemsoorten en hoogtes tot 3,5 meter kan bereiken. Zijn dichte begroeiing maakt deze haagplant ideaal als haag, waarbij de groene bladeren zelfs in de winter behouden blijven. Deze haagplant vertoont gelijkenissen met de Buxus, maar heeft unieke eigenschappen. De langzame groei van 20-30 cm per jaar en zijn compacte, bolvormige structuur maken hem geschikt voor privacy en beschutting.

De Japanse hulst gedijt goed op vochtige, voedselrijke bodems en heeft water nodig tijdens droge perioden, zowel ‘s zomers als ‘s winters. Het onderhoud is minimaal, en snoeien twee keer per jaar in het voorjaar en eind zomer, samen met jaarlijkse bemesting in de lente, helpt om de haag in topconditie te houden.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst pot 60-80 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Haag & Heg voor al uw haagplanten

Bij Haag & Heg kunt u direct prachtige haagplanten bestellen, vers van onze eigen kwekerij. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor hagen. Onze kwekerij, webshop en transport worden voortdurend verbeterd om de beste service te bieden. Uw bestelling wordt binnen vier dagen afgeleverd. Ons deskundige team staat klaar om persoonlijk advies te geven. Uw Japanse hulst Pot 60-80 cm wordt pas op het laatste moment gereedgemaakt voor verzending om in optimale conditie bij u aan te komen.