Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 67,60 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst bol 40 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 67,60
Kiezen
15+
€ 60,95
Kiezen
Je bespaart 9%
30+
€ 59,90
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 58,85
Kiezen
Je bespaart 12%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Bol 40 cm

De Japanse hulst Bol 40 cm, bekend als Ilex crenata, is een robuuste en dichtbegroeide haagplant die gedijt op diverse grondsoorten. Oorspronkelijk in Japan groeiend op vochtige plekken tussen bergachtige dalen, kan deze haagplant een hoogte van 3,5 meter bereiken. De groenblijvende bladeren zorgen voor privacy en beschutting, vergelijkbaar met de Buxus maar met unieke eigenschappen. Met een bescheiden groeisnelheid van 20-30 cm per jaar is het een geschikte haagkeuze, waarbij de breedte maximaal twee meter bedraagt. De compacte structuur van de Japanse hulst biedt uitstekende privacy en bescherming gedurende alle seizoenen, vanwege zijn wintergroene aard.

De Japanse hulst Bol 40 cm gedijt, bij voorkeur, goed in vochtige en voedselrijke grond met minimale blootstelling aan direct zonlicht. Regelmatig snoeien, twee keer per jaar in mei of juni en augustus of september, en eenmalige bemesting in het voorjaar, bevorderen een gezonde groei en behoud van de haag. 

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst bol 40 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Japanse hulst Bol 40 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen eens snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.