Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 11,20 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst pot 40-50 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 11,20
Kiezen
15+
€ 9,55
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 8,70
Kiezen
Je bespaart 22%
200+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Pot 40-50 cm

De Japanse hulst Pot 40-50 cm, ook bekend als de ‘Ilex crenata’, is een uitstekend alternatief voor buxusplanten, vooral in gebieden met buxusschimmel of buxusrupsproblemen. Deze haagplant heeft een dichte begroeiing en kan tot 3,5 meter hoog worden. Het is een robuuste haagplant die gedijt op verschillende grondsoorten en zelfs in vochtige omstandigheden. De Japanse hulst behoudt zijn groene bladeren gedurende de winter en heeft een vergelijkbare uitstraling als de buxus, maar met eigen unieke eigenschappen.

De Japanse hulst Pot 40-50 cm groeit langzaam, ongeveer 20-30 centimeter per jaar, en heeft weinig onderhoud nodig, behalve regelmatig snoeien en bemesten voor optimale groei. Snoeien wordt aanbevolen in het voorjaar en de late zomer voor een strakke vorm. De Japanse hulst Pot 40-50 cm gedijt goed in vochtige, voedselrijke bodems en heeft matig water nodig, vooral tijdens droge perioden.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst pot 40-50 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Japanse hulst Pot 40-50 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen vier dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.