Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,70 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst pot 50-60 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 15,70
Kiezen
15+
€ 13,85
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 12,55
Kiezen
Je bespaart 20%
200+
€ 12,30
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Pot 50-60 cm

De Japanse hulst Pot 50-60 cm, ook bekend als Ilex crenata, is een sterke en dichtbegroeide haagplant die tot 3,5 meter hoog kan groeien en ideaal is voor heggen. Deze wintergroene haagplant heeft mooie groene bladeren gedurende het hele jaar en biedt uitstekende privacy en beschutting dankzij zijn compacte en weelderige vorm. De haagplant groeit langzaam, ongeveer 20-30 centimeter per jaar, en gedijt goed op verschillende bodemsoorten, bij voorkeur vochtige en voedselrijke grond.

Hoewel de Japanse hulst Pot 50-60 cm vergelijkbaar is met buxus, heeft de Japanse hulst zijn eigen unieke eigenschappen. Om de haag gezond te houden, is regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, belangrijk. Snoeien is aanbevolen voor een strakke vorm en wordt best tweemaal per jaar gedaan, in mei of juni en in augustus op september, samen met eenmalige bemesting in de lente.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst pot 50-60 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Japanse hulst Pot 50-60 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze haagplant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete haagplant.