Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 4,15 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst pot 15-20 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 4,15
Kiezen
50+
€ 3,90
Kiezen
Je bespaart 6%
100+
€ 3,50
Kiezen
Je bespaart 15%
200+
€ 3,05
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Pot 15-20 cm

De Japanse hulst Pot 15-20 cm is een uitstekend alternatief voor de buxus, vooral wanneer de bodem aangetast is door de buxusschimmel. Deze haagplant is eveneens bestand tegen de buxusrups en groeit goed op verschillende grondsoorten. Met een sterke en dichte begroeiing kan de Japanse hulst een hoogte van maximaal 3,5 meter bereiken, waardoor het ideaal is voor heggen. Zijn groene bladeren blijven gedurende de wintermaanden behouden. Hoewel vergelijkbaar met de buxus, heeft de Japanse hulst unieke eigenschappen, waaronder een gematigde groeisnelheid van 20 tot 30 centimeter per jaar.

De Japanse hulst Pot 15-20 cm is geschikt voor diverse locaties in de tuin en gedijt goed op vochtige, voedselrijke grond met weinig zout of kalk. Regelmatig water geven is essentieel, vooral tijdens droge perioden. Planten tussen oktober en april en aanvankelijk goed bewateren bevorderen een gezonde groei. Onderhoud van de “Ilex crenata” is over het algemeen minimaal, hoewel regelmatig snoeien in het voorjaar en de zomer, samen met jaarlijkse bemesting, zorgt voor een prachtige en goed onderhouden wintergroene haag.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst pot 15-20 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Bestel bij Haag & Heg

Onze haagplanten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij, met passie en zorg voor de beste kwaliteit. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw Japanse hulst Pot 15-20 cm snel en veilig aflevert. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Contacteer ons gerust voor vragen of bestellingen.