Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,80 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' pot 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 19,80
Kiezen
15+
€ 18,70
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 17,50
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 17,00
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Pot 100-125 cm

De Laurier 'Genolia' Pot 100-125 cm is een lauriersoort die zich onderscheidt door zijn slanke groeivorm. Met een hoogte van drie tot vier meter en een breedte van maximaal 80 centimeter neemt deze haagplant niet veel ruimte in beslag. De opgaande takken zorgen voor een verticale groei, waardoor de 'Genolia' ideaal is voor het creëren van een smalle haag op een beperkte strook grond. De donkergroene bladeren en hoge dichtheid van de haag bieden uitstekende privacy en een groen uitzicht, zelfs tijdens de wintermaanden.

De Laurier 'Genolia' Pot 100-125 cm is winterhard en kan het hele jaar door geplant worden, tenzij het vriest. Heeft u uw bestelling ontvangen maar nog even geen tijd om de haag in uw tuin te planten? U kunt de laurier gerust enkele weken laten staan. Zorg er dan wel voor dat de plant voldoende water krijgt.

Het is een veelzijdige plant die gedijt in zon, schaduw of halfschaduw en geen specifieke bodemeisen heeft. Hoewel de 'Genolia' weinig verzorging nodig heeft, is het belangrijk om voldoende water te geven na het planten en tijdens droge periodes. Snoeien is zelden nodig vanwege de natuurlijke smalle groei, maar indien wenselijk kan de haag zonder problemen teruggesnoeid worden. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei van de plant.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' pot 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurierkers 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bent u verzekerd van topkwaliteit hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen, zodat we een breed assortiment kunnen aanbieden. Onze hoogste prioriteit is service en kwaliteit, en we streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren. Uw bestelling van de Laurier 'Genolia' Pot 100-125 cm wordt binnen 4 dagen geleverd, en onze deskundige medewerkers staan klaar om u persoonlijk advies te geven.