Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 28,90 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' pot 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 28,90
Kiezen
15+
€ 27,30
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 26,70
Kiezen
Je bespaart 7%
100+
€ 26,00
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Laurier 'Genolia' pot 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Pot 125-150 cm

De Laurier 'Genolia' Pot 125-150 cm is een lauriersoort die zich onderscheidt door zijn smalle groeivorm en opgaande takken. Deze haagplant wordt drie tot vier meter hoog en groeit niet breder dan 80 centimeter, waardoor hij weinig ruimte inneemt. De 'Genolia' is populair vanwege zijn smalle donkergroene bladeren en verticale groei, waardoor hij geschikt is voor zowel grote als compacte tuinen. De haag groeit snel, ongeveer 35 centimeter per jaar, maar behoudt toch zijn slanke verschijning. De dichtheid van de haag wordt verzekerd door de opgaande takken, die het zicht blokkeren en privacy bieden.

De Laurier 'Genolia' Pot 125-150 cm is wintergroen en kan temperaturen tot -25°C verdragen, waardoor hij goed gedijt in het Nederlandse klimaat. Hij gedijt in zon, schaduw of halfschaduw en heeft weinig eisen aan de bodem. Het planten van de 'Genolia' in pot kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Snoeien is meestal niet nodig, maar indien wenselijk, kan de haag gemakkelijk teruggesnoeid worden. Het bemesten in het voorjaar bevordert de groei van de plant.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' pot 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurier 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de mooiste planten, rechtstreeks van eigen bodem bestellen. Daarnaast werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de beste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw Laurier 'Genolia' Pot 125-150 cm binnen enkele dagen bij u wordt geleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u van advies op maat te voorzien. Bovendien worden uw planten pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.