Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,70 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 18,70
Kiezen
15+
€ 17,65
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 16,60
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 14,70
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Laurier 'Genolia' pot 80-100 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Pot 80-100 cm

De Laurier 'Genolia' Pot 80-100 cm is een lauriersoort die zich onderscheidt door zijn smalle groeivorm en opgaande takken. Met een hoogte van drie tot vier meter en een maximale breedte van 80 centimeter neemt de 'Genolia' niet veel ruimte in beslag. Deze eigenschap maakt de planten ideaal voor het creëren van dichte hagen op smalle stroken grond. De plant heeft smalle donkergroene bladeren, waardoor het een populaire keuze is geworden voor hagen in tuinen van elke grootte en stijl.

De 'Genolia' groeit snel in hoogte, ongeveer 35 centimeter per jaar. Het wintervaste donkergroene blad zorgt ervoor dat de haag het hele jaar door privacy biedt en de tuin mooi groen blijft, zelfs tijdens de wintermaanden.

De Laurier 'Genolia' Pot 80-100 cm is redelijk winterhard en gedijt goed in verschillende omstandigheden, inclusief zon, schaduw en halfschaduw, en heeft geen speciale bodemeisen. De laurier ‘Genolia’ in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Snoeien is zelden nodig vanwege de slanke groei, maar een snoeibeurt midzomer en aan het einde van september is voldoende om de gewenste hoogte te behouden. Bemesting in het voorjaar kan de groei bevorderen, maar over het algemeen heeft de 'Genolia' voldoende aan de voedingsstoffen in de bodem. 

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurier 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct uw planten bestellen. Als ervaren kwekerij leveren wij uw Laurier 'Genolia' Pot 80-100 cm haag binnen enkele werkdagen bij u thuis. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij bekend met onze planten en hebben we onze kwekerij, webshop en transport geoptimaliseerd. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om advies te geven of te helpen bij het vinden van uw favoriete haag.