Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 43,60 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' pot 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 43,60
Kiezen
15+
€ 42,75
Kiezen
Je bespaart 1%
50+
€ 40,10
Kiezen
Je bespaart 8%
100+
€ 38,45
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Pot 150-175 cm

Met zijn opgaande groeivorm en smalle verschijning is de Laurier 'Genolia' Pot 150-175 cm een opvallende lauriersoort. Deze haagplant bereikt een hoogte van drie tot vier meter en blijft beperkt tot een breedte van maximaal 80 centimeter. Wat de 'Genolia' uniek maakt, zijn de smalle donkergroene bladeren in combinatie met de verticaal groeiende takken. Hierdoor neemt deze haagplant weinig ruimte in beslag en is hij uitermate geschikt voor het creëren van dichte hagen op smalle stroken grond.

De 'Genolia' is een snelle groeier, met een jaarlijkse groei van ongeveer 35 centimeter in hoogte. Ondanks zijn groeisnelheid blijft de haag smal dankzij de opgaande takken. Het wintergroene donkergroene blad zorgt ervoor dat uw tuin het hele jaar door mooi groen blijft, zelfs tijdens de koude wintermaanden.

Met zijn aanpassingsvermogen aan verschillende groeiomstandigheden gedijt de Laurier 'Genolia' Pot 150-175 cm goed in zon, schaduw of halfschaduw en stelt hij geen specifieke eisen aan de bodem. Water geven is alleen nodig tijdens extreme droogte, aangezien de plant niet van natte voeten houdt. Het planten van de 'Genolia' kan het hele jaar door plaatsvinden, behalve bij vorst.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' pot 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurierkers 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestel bij Haag & Heg

Onze hagen komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt, zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Laurier 'Genolia' Pot 150-175 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden ze pas vlak voor verzending ingepakt.

Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar.