Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,70 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 18,70
Kiezen
15+
€ 12,05
Kiezen
Je bespaart 35%
50+
€ 11,40
Kiezen
Je bespaart 39%
100+
€ 11,10
Kiezen
Je bespaart 40%
Meer productinformatie >
Laurier 'Herbergii' kluit 100-125 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Kluit 100-125 cm

De Laurier 'Herbergii' Kluit 100-125 cm is een geschikte keuze voor een lage tot middelgrote haag. Deze haagplant heeft smalle, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met mooie witte bloemen. Het contrast tussen het donkere blad en de lichte bloemen zorgt voor een bijzondere uitstraling. De laurier 'Herbergii' groeit snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar. Hoewel de haag geen grote hoogte bereikt, biedt deze nog steeds voldoende privacy en beschutting vanwege de dichte groei. De plant is winterhard en kan temperaturen tot -25°C verdragen, waardoor het blad het hele jaar door groen blijft.


De Laurier 'Herbergii' Kluit 100-125 cm kan in de zon, schaduw of halfschaduw worden geplaatst en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. De haag vereist een beperkt vochtige bodem en moet alleen water krijgen tijdens langdurige droogte. Planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Snoeien wordt aanbevolen in de zomer en aan het einde van de zomer, waarbij de plant goed reageert op terugsnoeien. Kortom, deze haag is een veelzijdige en gemakkelijk te onderhouden haagplant met een opvallende verschijning.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' kluit 100-125 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' kluit 100-125 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel gemakkelijk online bij Haag & Heg

Wij halen onze planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij, waar we elke plant met zorg en passie grootbrengen om u te verzekeren van de beste kwaliteit hagen. Ons vertrouwde transportbedrijf, dat al jaren met ons samenwerkt, zorgt voor een snelle en onbeschadigde aflevering van uw bestelling. Met hun ervaring in het vervoeren van planten zoals de laurier 'Rotundifolia', kunt u erop vertrouwen dat uw bestelling veilig bij u thuis wordt afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden de hagen pas kort voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling.