Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 29,95
Kiezen
15+
€ 27,75
Kiezen
Je bespaart 7%
25+
€ 26,70
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 25,65
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Laurier 'Herbergii' kluit 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Kluit 150-175 cm

De Laurier 'Herbergii' Kluit 150-175 cm is een ideale keuze voor een lage tot middelgrote haag. Met zijn smalle, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen in het voorjaar, trekt deze lauriersoort zeker de aandacht. Het blad is smal en klein, maar erg donker, terwijl de bloemen juist licht en goed zichtbaar zijn, wat bijen en vlinders aantrekt. Net als andere lauriersoorten groeit de 'Herbergii' snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar. De groei vindt plaats tussen april en september, met een langwerpige vorm en een puntje aan de plant. Hoewel de 'Herbergii' vrij smal groeit en niet zo hoog wordt als andere lauriersoorten, biedt hij voldoende privacy en beschutting. Het is een winterharde plant die temperaturen tot -25°C kan verdragen, met wintervast blad.

De Laurier 'Herbergii' Kluit 150-175 cm gedijt goed in zon, schaduw of halfschaduw en stelt geen speciale eisen aan de bodem. Het is een gemakkelijke plant om te plaatsen. Water geven is alleen nodig tijdens langdurige droogte. Snoeien wordt aanbevolen rond midzomer en aan het einde van de zomer. De 'Herbergii' kan nieuwe takken laten groeien na terugsnoeien.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' kluit 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' kluit 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Nu te bestellen bij Haag & Heg

Onze haagplanten worden exclusief gekweekt onder optimale omstandigheden op onze eigen velden. Doordat wij al jarenlang samenwerken met een gerenommeerd transportbedrijf met volop ervaring in het vervoeren van haagplanten, kunnen wij een snelle en onbeschadigde levering van uw bestelling garanderen. Om de planten te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Laurier 'Herbergii' Kluit 150-175 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.