Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 48,15 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 48,15
Kiezen
15+
€ 42,35
Kiezen
Je bespaart 12%
25+
€ 41,25
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 40,10
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Kluit 175-200 cm

De Laurier 'Herbergii' Kluit 175-200 cm is een ideale keuze voor een lage tot middelgrote haag. Met zijn smalle, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen in het voorjaar, trekt deze lauriersoort zeker de aandacht. Het blad is vrij smal en donker, terwijl de bloemen licht en opvallend zijn, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Deze haag lijkt sterk op andere lauriersoorten en groeit snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar tussen april en september. De 'Herbergii' groeit vrij smal en bereikt niet dezelfde hoogte als andere lauriersoorten. Hoewel de haag ongeveer 2 tot 3 meter hoog kan worden, kan de conische vorm ervoor zorgen dat hij minder stevig wordt.

De Laurier 'Herbergii' Kluit 175-200 cm groeit redelijk dicht en biedt voldoende privacy, maar is niet geschikt om uw tuin volledig af te sluiten. Deze winterharde plant kan temperaturen tot -25°C verdragen en behoudt zijn groene bladeren, zelfs in de winter. De standplaats van de haag kan zonnig, schaduwrijk of halfschaduw zijn, en de plant is zelfs wat betreft de bodemsamenstelling niet kritisch. De haag gedijt goed op elke plek in de tuin en vereist alleen matig vochtige grond. Water geven is alleen nodig tijdens langdurige droogte. Snoeien wordt aanbevolen in de zomer en aan het einde van de zomer, waarbij de plant nieuwe takken kan laten groeien na een stevige snoeibeurt.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' kluit 175-200 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' kluit 175-200 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel uw nieuwe haag gemakkelijk en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct uw Laurier 'Herbergii' Kluit 175-200 cm bestellen, afkomstig uit onze eigen kwekerij. Dit verzekert u van hoge en consistente kwaliteit in ons assortiment. Bovendien houden we onze kosten laag doordat we zelf de planten opkweken, wat resulteert in uitzonderlijk scherpe prijzen voor onze klanten. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw favoriete plant.