Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,15 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 12,15
Kiezen
15+
€ 9,90
Kiezen
Je bespaart 18%
50+
€ 9,00
Kiezen
Je bespaart 25%
100+
€ 8,75
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Kluit 80-100 cm

De Laurier 'Herbergii' Kluit 80-100 cm is een ideale keuze voor een lage tot middelgrote haag. Met smalle, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen in het voorjaar, trekt deze haag zeker de aandacht. De bladeren zijn smal en klein, maar opvallend donker, terwijl de bloemen juist licht en goed zichtbaar zijn voor bijen en vlinders die op zoek zijn naar nectar. De haag groeit snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar, en heeft een langwerpige vorm met een puntje. Hoewel de haag vrij smal blijft en niet zo hoog wordt als andere lauriersoorten, biedt het nog steeds voldoende privacy en beschutting.

De Laurier 'Herbergii' Kluit 80-100 cm is winterhard en kan temperaturen tot -25°C aan. De plant gedijt in verschillende omstandigheden, of het nu zon, schaduw of halfschaduw is, en heeft geen specifieke bodemvereisten. Het planten kan het hele jaar door, behalve tijdens vorstperiodes. Snoeien wordt aanbevolen in de zomer en aan het einde van de zomer, waarbij de laurier 'Herbergii' nieuwe takken kan laten groeien na een stevige snoei. Al met al is deze haag een gemakkelijke keuze voor een natuurlijke erfafscheiding met een uniek uiterlijk.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' kluit 80-100 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' kluit 80-100 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel direct bij Haag & Heg

Wij kweken onze eigen planten en doen dit met passie en zorg, zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Samen met een gerenommeerd transportbedrijf, met ruime ervaring in het vervoer van onder andere de Laurier 'Herbergii' Kluit 80-100 cm, leveren wij uw bestelling snel en in uitstekende staat bij u af. Om de planten zo min mogelijk te belasten, verpakken wij uw hagen pas vlak voor verzending. Als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op.