Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,50 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Reynvaanii' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 15,50
Kiezen
15+
€ 12,30
Kiezen
Je bespaart 20%
50+
€ 11,25
Kiezen
Je bespaart 27%
100+
€ 10,95
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Reynvaanii' Kluit 100-125 cm

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 100-125 cm is een dichte haagplant met smalle, glanzende groene bladeren. De plant groeit opgaand en kan tot vijf meter hoog worden met een maximale breedte van 120 centimeter. Door de opgaande takken blijft deze lauriersoort smal, waardoor deze geschikt is voor smalle, middelhoge hagen. De 'Reynvaanii' groeit snel en bereikt binnen enkele jaren zijn maximale hoogte. In de periode van mei tot juni produceert het witte bloemen, vooral als het eenmaal per jaar wordt gesnoeid.

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 100-125 cm gedijt in zon, schaduw of halfschaduw en heeft geen specifieke bodemeisen. De plant verdraagt temperaturen tot -20°C en kan het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens vorstperiodes. Het wordt aanbevolen om de haag tussen oktober en april te planten. Hoewel de plant winterhard is, kan extra water tijdens langdurige droogteperiodes gunstig zijn voor de groei. Snoeien is voornamelijk nodig om de gewenste hoogte te behouden, waarbij twee snoeibeurten per jaar een strak resultaat opleveren.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in de schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Reynvaanii' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Reynvaanii' kluit 100-125 cm planten

U kunt de laurier ‘Reynvaanii’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Ook wanneer nachtvorst wordt voorspeld raden we af om uw laurierhaag te planten. De beste periode om deze soort te planten is tussen oktober en april. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

U plaatst de laurier ‘Reynvaanii’ moeiteloos in de zon, schaduw of halfschaduw. Aan de bodemsamenstelling wordt ook geen bijzondere eisen gesteld. Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Laurier 'Reynvaanii' kluit 100-125 cm onderhoud

De laurier ‘Reynvaanii’ heeft weinig verzorging nodig. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies.

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. Het is dan ook niet nodig om deze lauriersoort extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven tijdens langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Reynvaanii’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dan ook niet snel zijn blad verliezen tijdens de gemiddelde Hollandse winter.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Reynvaanii’ zo smal groeit is het niet nodig om uw haag smal te houden. Snoei enkel om de hoogte van uw haag naar wens te houden. Voor een strak resultaat is twee keer snoeien per jaar optimaal. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Liever een wat wildere haag met witte bloemen? Dan is eenmaal snoeien voldoende.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van extra voedingsstoffen.

Haag & Heg is uw specialist

Als ervaren kwekerij kunt u rechtstreeks bij ons uw Laurier 'Reynvaanii' Kluit 100-125 cm bestellen. Alle planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.