Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 31,80 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Reynvaanii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 31,80
Kiezen
15+
€ 27,75
Kiezen
Je bespaart 12%
25+
€ 26,70
Kiezen
Je bespaart 16%
50+
€ 25,65
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Reynvaanii' Kluit 150-175 cm

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 150-175 cm is een dichte haagplant met opgaande groei. De smalle, glanzende groene bladeren en de opgaande takken zorgen ervoor dat deze lauriersoort geschikt is voor smalle, middelhoge hagen. De 'Reynvaanii' groeit snel en bereikt binnen enkele jaren een maximale hoogte van vijf meter. In mei-juni produceert de plant witte bloemen als deze maximaal één keer per jaar wordt gesnoeid. De laurier 'Reynvaanii' groeit blikdicht vanwege zijn compacte vorm.

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 150-175 cm is een winterharde plant die temperaturen tot -20°C kan verdragen en gedijt in zon, schaduw of halfschaduw met weinig eisen aan de bodemsamenstelling. Extra water geven is niet nodig, behalve tijdens langdurige droogte. Snoeien is alleen nodig om de gewenste hoogte te behouden, waarbij twee snoeibeurten per jaar optimale resultaten opleveren. De laurier 'Reynvaanii' groeit snel in hoogte (40-50 cm per jaar) maar blijft beperkt in breedte, wat resulteert in een mooie, hoge en smalle haag met een dichte structuur.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in de schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Reynvaanii' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Reynvaanii' kluit 150-175 cm planten

U kunt de laurier ‘Reynvaanii’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Ook wanneer nachtvorst wordt voorspeld raden we af om uw laurierhaag te planten. De beste periode om deze soort te planten is tussen oktober en april. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

U plaatst de laurier ‘Reynvaanii’ moeiteloos in de zon, schaduw of halfschaduw. Aan de bodemsamenstelling wordt ook geen bijzondere eisen gesteld. Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Laurier 'Reynvaanii' kluit 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Reynvaanii’ heeft weinig verzorging nodig. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies.

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. Het is dan ook niet nodig om deze lauriersoort extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven tijdens langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Reynvaanii’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dan ook niet snel zijn blad verliezen tijdens de gemiddelde Hollandse winter.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Reynvaanii’ zo smal groeit is het niet nodig om uw haag smal te houden. Snoei enkel om de hoogte van uw haag naar wens te houden. Voor een strak resultaat is twee keer snoeien per jaar optimaal. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Liever een wat wildere haag met witte bloemen? Dan is eenmaal snoeien voldoende.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van extra voedingsstoffen.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt, zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Laurier 'Reynvaanii' Kluit 150-175 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending ingepakt. Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op.