Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,80 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Reynvaanii' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 19,80
Kiezen
15+
€ 16,05
Kiezen
Je bespaart 18%
50+
€ 15,50
Kiezen
Je bespaart 21%
100+
€ 14,90
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Reynvaanii' Kluit 125-150 cm

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 125-150 cm is een dichte haagplant met opgaande groei en smalle, glanzende groene bladeren. Met een maximale hoogte van vijf meter en breedte van 120 centimeter is deze lauriersoort geschikt voor smalle, middelhoge hagen. De 'Reynvaanii' groeit snel en bereikt zijn maximale hoogte binnen enkele jaren. In mei en juni bloeit de plant met witte bloemen als deze maximaal eenmaal per jaar wordt gesnoeid. De 'Reynvaanii' is gemakkelijk te onderhouden.

Jaarlijks groeit deze laurier ongeveer 40 tot 50 centimeter in hoogte, terwijl de breedte beperkt blijft door de opgaande takken. De compacte vorm van de 'Reynvaanii' zorgt voor een dichte haag.

Deze winterharde plant kan temperaturen tot -20°C verdragen en gedijt goed in zon, schaduw of halfschaduw, zonder specifieke bodemeisen. De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 125-150 cm gedijt in een vochtige bodem maar houdt niet van te natte omstandigheden. Planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst of voorspelde nachtvorst, bij voorkeur tussen oktober en april. Extra water geven is meestal niet nodig, behalve tijdens langdurige droogte. Met goed snoeiwerk kan een hoge en smalle haag met een dichte structuur worden gecreëerd. 

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in de schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Reynvaanii' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Reynvaanii' kluit 125-150 cm planten

U kunt de laurier ‘Reynvaanii’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Ook wanneer nachtvorst wordt voorspeld raden we af om uw laurierhaag te planten. De beste periode om deze soort te planten is tussen oktober en april. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

U plaatst de laurier ‘Reynvaanii’ moeiteloos in de zon, schaduw of halfschaduw. Aan de bodemsamenstelling wordt ook geen bijzondere eisen gesteld. Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Laurier 'Reynvaanii' kluit 125-150 cm onderhoud

De laurier ‘Reynvaanii’ heeft weinig verzorging nodig. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies.

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. Het is dan ook niet nodig om deze lauriersoort extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven tijdens langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Reynvaanii’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dan ook niet snel zijn blad verliezen tijdens de gemiddelde Hollandse winter.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Reynvaanii’ zo smal groeit is het niet nodig om uw haag smal te houden. Snoei enkel om de hoogte van uw haag naar wens te houden. Voor een strak resultaat is twee keer snoeien per jaar optimaal. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Liever een wat wildere haag met witte bloemen? Dan is eenmaal snoeien voldoende.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van extra voedingsstoffen.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat de planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Laurier 'Reynvaanii' Kluit 125-150 cm of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.