Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,80 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Reynvaanii' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 12,80
Kiezen
15+
€ 9,90
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 9,10
Kiezen
Je bespaart 28%
100+
€ 8,00
Kiezen
Je bespaart 37%
Meer productinformatie >
Laurier 'Reynvaanii' kluit 80-100 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Reynvaanii' Kluit 80-100 cm

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 80-100 cm is een dichte haagplant met opgaande groei en smalle, glanzende groene bladeren. Deze soort wordt maximaal vijf meter hoog en 120 centimeter breed. Dankzij de opgaande takken blijft de 'Reynvaanii' smal en is hij geschikt voor smalle, middelhoge hagen. Binnen enkele jaren bereikt de haag zijn maximale hoogte van vijf meter. De Prunus 'Reynvaanii' bloeit in mei-juni met witte bloemen als u ervoor kiest om hem maximaal een keer per jaar te snoeien. Deze winterharde plant kan temperaturen tot -20°C verdragen en gedijt in zon, schaduw of halfschaduw, zonder speciale bodemeisen.

De Laurier 'Reynvaanii' Kluit 80-100 cm groeit jaarlijks ongeveer 40-50 centimeter in hoogte en blijft smal vanwege de opgroeiende takken. Snoeien is nodig om de gewenste hoogte te behouden, en twee keer snoeien per jaar zorgt voor een strak resultaat. De laurier 'Reynvaanii' behoudt zijn blad tijdens de winter en creëert een blikdichte structuur. Deze haagplant vereist geen extra maatregelen voor een gezonde groei en kan het hele jaar door, behalve bij vorst, worden geplant.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in de schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Reynvaanii' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Reynvaanii' kluit 80-100 cm planten

U kunt de laurier ‘Reynvaanii’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Ook wanneer nachtvorst wordt voorspeld raden we af om uw laurierhaag te planten. De beste periode om deze soort te planten is tussen oktober en april. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

U plaatst de laurier ‘Reynvaanii’ moeiteloos in de zon, schaduw of halfschaduw. Aan de bodemsamenstelling wordt ook geen bijzondere eisen gesteld. Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Laurier 'Reynvaanii' kluit 80-100 cm onderhoud

De laurier ‘Reynvaanii’ heeft weinig verzorging nodig. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies.

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. Het is dan ook niet nodig om deze lauriersoort extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven tijdens langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Reynvaanii’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dan ook niet snel zijn blad verliezen tijdens de gemiddelde Hollandse winter.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Reynvaanii’ zo smal groeit is het niet nodig om uw haag smal te houden. Snoei enkel om de hoogte van uw haag naar wens te houden. Voor een strak resultaat is twee keer snoeien per jaar optimaal. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Liever een wat wildere haag met witte bloemen? Dan is eenmaal snoeien voldoende.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van extra voedingsstoffen.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij telen de planten met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit hagen. Om ervoor te zorgen dat de Laurier 'Reynvaanii' Kluit 80-100 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten.