Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' pot 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 21,95
Kiezen
15+
€ 18,70
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 17,65
Kiezen
Je bespaart 19%
100+
€ 17,05
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' Pot 125-150 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Pot 125-150 cm is een veelvoorkomende lauriersoort die bekendstaat om zijn snelle groei. Deze wintergroene plant gedijt goed in zowel zon als schaduw en is relatief gemakkelijk te onderhouden omdat hij weinig eisen stelt aan standplaats, bescherming en bodemsamenstelling. In de winter blijft het blad aan de haag zitten, waardoor uw tuin het hele jaar door groen blijft. Dankzij de snelle groei heeft u binnen een mum van tijd een grote, dichte haag die uw tuin van de omgeving afschermt.

De laurier ‘Rotundifolia’ scoort hoog op het gebied van uitstraling, groeisnelheid en onderhoudsgemak. De plant groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar tussen april en september, waardoor binnen enkele jaren een prachtige hoge haag ontstaat. De groei kan gemakkelijk worden gecontroleerd door regelmatig te snoeien.

Weinig onderhoud nodig

De grote bladeren van de Laurier 'Rotundifolia' Pot 125-150 cm zorgen ervoor dat uw haag volledig dichtgroeit, waardoor u in de zomer heerlijk beschut zit. De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen. Het planten kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst. De laurier ‘Rotundifolia’ heeft weinig verzorging nodig maar reguliere snoei is noodzakelijk voor een strakke en verzorgde haag.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' pot 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' pot 125-150 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' pot 125-150 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. We brengen iedere plant met passie en zorg groot, zodat u te allen tijde verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Onze planten worden pas op het allerlaatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat u verzekerd bent van verse en gezonde exemplaren. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we samen met een gespecialiseerde leverancier voor de levering van hagen. Zij hebben uitgebreide kennis en ervaring in het vervoeren van onder andere Laurier 'Rotundifolia' Pot 125-150 cm. Wanneer u bij ons bestelt, zorgen we ervoor dat uw planten binnen 4 dagen bij u worden geleverd.