Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 15,10
Kiezen
15+
€ 9,05
Kiezen
Je bespaart 40%
50+
€ 8,80
Kiezen
Je bespaart 41%
200+
€ 8,50
Kiezen
Je bespaart 43%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' Pot 80-100 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Pot 80-100 cm is een veelgebruikte lauriersoort. De haag heeft een snelle groei en wintergroene eigenschappen. Het onderhoud van deze plant is relatief eenvoudig, omdat het weinig eisen stelt aan de standplaats, bescherming en bodemsamenstelling. De plant groeit ongeveer 45-50 cm per jaar tussen april en september.

De groei kan goed worden gecontroleerd door regelmatig te snoeien, maar het is ook mogelijk om een brede en wilde groei te creëren. De grote bladeren en breedte van de laurier ‘Rotundifolia’ zorgen ervoor dat uw haag volledig blikdicht wordt.

De Laurier 'Rotundifolia' Pot 80-100 cm is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15°C aan. In de zomer wordt aanbevolen om de grond rond de haag regelmatig te bevochtigen na een lange periode van droogte om uitdroging te voorkomen. Het planten van deze haagplant kan het hele jaar door, behalve tijdens (nacht)vorst. Om een strakke en verzorgde haag te behouden, wordt aanbevolen om midzomer en tegen het einde van september te snoeien.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' pot 80-100 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' pot 80-100 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Uw haag bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen de planten direct uit onze eigen kwekerij. Onze planten worden pas op het allerlaatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat u verzekerd bent van verse en gezonde exemplaren. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we samen een gespecialiseerde leverancier voor de levering van hagen. Op deze manier kunnen we een breed assortiment aanbieden en voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten.

We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Wanneer u bij ons bestelt, zorgen we ervoor dat uw planten binnen 4 dagen bij u worden geleverd.