Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 36,90 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' pot 150-175 cm

Plantafstand
1,8 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 36,90
Kiezen
15+
€ 35,85
Kiezen
Je bespaart 2%
50+
€ 34,75
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 31,65
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' pot 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 05/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Betekenis Laurier 'Rotundifolia' Pot 150-175 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Pot 150-175 cm gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke omgevingen en is relatief gemakkelijk te onderhouden. Het is een snelle groeier met wintergroene eigenschappen. Deze haag heeft weinig eisen wat betreft standplaats, bescherming en bodemsamenstelling, waardoor het in de meeste omstandigheden goed groeit. De ‘Rotundifolia’ blijft ook in de winter groen en groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar.

Met regelmatig snoeien kunt u de groei van deze haag goed controleren. Het heeft grote bladeren en wordt volledig blikdicht, waardoor het perfect is om privacy te creëren. De Laurier 'Rotundifolia' Pot 150-175 cm kan temperaturen tot -15°C verdragen en blijft groen tijdens milde winters. Het planten van de ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst. De plant heeft weinig verzorging nodig, maar extra water geven in het voorjaar en tijdens droogte wordt aanbevolen. Snoeien is nodig voor een strakke en verzorgde haag. 

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' pot 150-175 cm

Plantafstand
1,8 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' pot 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' pot 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten worden rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden, waardoor we volledige controle hebben over hun kwaliteit en versheid. We hechten veel waarde aan de conditie van onze planten, daarom worden ze pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de Laurier 'Rotundifolia' Pot 150-175 cm in optimale staat bij onze klanten arriveren.

Om een breed assortiment aan hagen te kunnen leveren, werken we samen met een gespecialiseerde leverancier. Op deze manier kunnen we een diversiteit aan hagen aanbieden die aan de wensen en behoeften van onze klanten voldoen.