Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 17,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' pot 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 17,10
Kiezen
15+
€ 16,60
Kiezen
Je bespaart 2%
50+
€ 15,15
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 14,45
Kiezen
Je bespaart 15%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' Pot 100-125 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Pot 100-125 cm is een veelvoorkomende lauriersoort vanwege zijn snelle groei. Deze wintergroene plant doet het goed in zowel zon als schaduw en vereist weinig onderhoud. De standplaats en bodemsamenstelling zijn niet erg belangrijk, waardoor deze plant in de meeste omstandigheden gezond blijft. De ‘Rotundifolia’ behoudt in de winter zijn blad en kan temperaturen tot -15°C verdragen, wat betekent dat uw tuin het hele jaar door groen blijft.

 

De snelle groei zorgt voor een dichte haag die uw tuin afschermt van de omgeving. Deze haagplant is zeer aantrekkelijk en gemakkelijk te onderhouden, met een groeisnelheid van ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar. De groeiperiode vindt plaats tussen april en september, waardoor er binnen enkele jaren een mooie, hoge haag kan ontstaan.

 

Het is mogelijk om de groei van laurier ‘Rotundifolia’ pot 100-125 cm te beheersen door regelmatig te snoeien. Het planten van deze haagplant kan het hele jaar door, maar vermijd (nacht)vorst. Let op dat u de wortels niet te diep plant en de planten regelmatig van voldoende water voorziet, vooral na het planten. Om de haag strak en verzorgd te houden, is regelmatig snoeien nodig.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' pot 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' pot 100-125 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' pot 100-125 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg worden onze hagen rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden, waardoor we volledige controle hebben over hun kwaliteit en versheid. We hechten veel waarde aan de conditie van onze planten, daarom wordt de Laurier 'Rotundifolia' Pot 100-125 cm pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de haagplanten in optimale staat bij onze klanten arriveren. Ons team van experts staat klaar om deskundig advies te geven aan elke klant. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten of het oplossen van eventuele problemen, wij staan altijd paraat om onze klanten te helpen.