Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 17,25 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Excelsa' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 17,25
Kiezen
15+
€ 15,15
Kiezen
Je bespaart 12%
50+
€ 13,65
Kiezen
Je bespaart 20%
100+
€ 12,80
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Excelsa' Kluit 125-150 cm

De Levensboom 'Excelsa' Kluit 125-150 cm (Thuja plicata 'Excelsa') is een lichte en wintergroene haagconifeer die veel privacy biedt. Deze snelgroeiende boom kan zonder snoeien zeer hoog worden en is ideaal voor tuinen waar kinderen spelen of huisdieren rondlopen, omdat de plant niet prikt en geen giftige bessen produceert. De 'Excelsa' groeit dicht en zorgt daardoor voor beschutting en privacy in uw tuin, zelfs in de winter dankzij zijn wintergroene eigenschappen.

Het is een onderhoudsvriendelijke plant die weinig eisen stelt aan de standplaats en condities. Met zijn lichtgroene twijgen vormt hij een mooi contrast met donkerdere planten. De Levensboom 'Excelsa' Kluit 125-150 cm is winterhard en blijft het hele jaar door mooi lichtgroen, zelfs bij temperaturen onder -25°C. Het planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst, en de haag vereist weinig extra water na de eerste weken van aanplant. Snoeien is belangrijk om de groei onder controle te houden en moet minstens één keer per jaar worden gedaan.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Excelsa' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Excelsa' kluit 125-150 cm planten

U kunt de levensboom ‘Excelsa’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Excelsa’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de levensboom 'Excelsa' vermeld.
 
U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Thuja plicata 'Excelsa' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Excelsa’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Excelsa’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Geef de haag extra water in het voorjaar en op warme zomerdagen. Zo houdt u uw haag in topconditie.

Bescherming

De levensboom ‘Excelsa’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Omdat de Thuja haag 'Excelsa' jaarlijks tot wel 40 cm groeit, is het belangrijk dat u hem een beetje in toom houdt door de haag een of twee keer per jaar te snoeien. Dit doet u in ieder geval een keer in de vroege herfst.

Snoei de levensboom ‘Excelsa’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit.

Voeding

De Thuja ‘Excelsa’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen. We adviseren om niet meer te bemesten na augustus. 

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bent u verzekerd van topkwaliteit hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Pas op het laatste moment worden de planten zorgvuldig klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat bij u aankomen. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen, zodat we een breed assortiment kunnen aanbieden.

Onze hoogste prioriteit is service en kwaliteit, en we streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren. Uw bestelling van de Levensboom 'Excelsa' Kluit 125-150 cm wordt binnen enkele dagen geleverd, en onze deskundige medewerkers staan klaar om u persoonlijk advies te geven.