Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,85 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 18 planten , afname per 18 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
18+
€ 3,85
Kiezen
90+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 14%
270+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 22%
450+
€ 2,90
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm

De levensboom 'Excelsa' kluit 150-175 cm is een goede oplossing voor het creëren van privacy in elke tuin. Deze haagconifeer behoudt gedurende het hele jaar zijn prachtige groene kleur, zelfs in de wintermaanden. Een opvallend kenmerk van de 'Excelsa' is het feit dat deze plant geen prikkelende naalden of giftige bessen heeft, waardoor het een veilige keuze is voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

De levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm gedijt goed in diverse omstandigheden, vereist minimale verzorging en is winterhard, bestand tegen zelfs extreme vorst. Met een groeisnelheid van ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar en een maximale hoogte van 5 meter, is deze onderhoudsvriendelijke haagplant ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar een betrouwbare en esthetisch aantrekkelijke oplossing. Het planten kan gedurende het hele jaar plaatsvinden, met uitzondering van vorstperiodes, en regelmatig snoeien is aan te bevelen om de groei te beheren, met de kanttekening om niet te rigoureus terug te snoeien.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm planten

U kunt de levensboom ‘Excelsa’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Excelsa’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de levensboom 'Excelsa' vermeld.
 
U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Thuja plicata 'Excelsa' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Excelsa’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Excelsa’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Geef de haag extra water in het voorjaar en op warme zomerdagen. Zo houdt u uw haag in topconditie.

Bescherming

De levensboom ‘Excelsa’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Omdat de Thuja haag 'Excelsa' jaarlijks tot wel 40 cm groeit, is het belangrijk dat u hem een beetje in toom houdt door de haag een of twee keer per jaar te snoeien. Dit doet u in ieder geval een keer in de vroege herfst.

Snoei de levensboom ‘Excelsa’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit.

Voeding

De Thuja ‘Excelsa’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen. We adviseren om niet meer te bemesten na augustus. 

Bestel bij Haag & Heg

De levensboom 'Excelsa' kluit 25-30 cm wordt met kluit geleverd. We adviseren daarom uw planten zo snel mogelijk na levering in de grond te zetten. Al onze hagen met kluit worden onder de beste omstandigheden gekweekt buiten op onze eigen velden. Om de plant te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit, deze is biologisch afbreekbaar.