Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 44,65 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Excelsa' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 44,65
Kiezen
15+
€ 41,90
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 38,30
Kiezen
Je bespaart 14%
100+
€ 34,75
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Excelsa' Kluit 200-225 cm

De Levensboom 'Excelsa' Kluit 200-225 cm is een ideale keuze voor het creëren van privacy en beschutting in uw tuin. Deze snelle groeier blijft het hele jaar door mooi groen, zelfs tijdens de koude wintermaanden. Bovendien is deze variant niet prikkelig en produceert het geen giftige bessen, waardoor het veilig is voor kinderen en huisdieren.

Met zijn lichtgroene twijgen zorgt de 'Excelsa' voor een prachtig contrast met donkerdere planten en voegt het een vleugje kleur toe aan uw tuin, zelfs in de winter. Deze winterharde haagconifeer vereist weinig onderhoud en gedijt goed in verschillende bodemomstandigheden, met uitzondering van erg natte kleigronden. Dankzij zijn sterke eigenschappen en weerstand tegen ziektes en weersinvloeden heeft de Levensboom 'Excelsa' Kluit 200-225 cm geen extra bescherming nodig.

Plant de levensboom 'Excelsa' het hele jaar door, behalve tijdens vorstperiodes, en geef de jonge planten voldoende water na het planten. Snoei de haag een of twee keer per jaar om de groei onder controle te houden, bij voorkeur in de vroege herfst.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Excelsa' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Excelsa' kluit 200-225 cm planten

U kunt de levensboom ‘Excelsa’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Excelsa’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de levensboom 'Excelsa' vermeld.
 
U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Thuja 'Excelsa' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Excelsa’ is eenvoudig. Met goed snoeiwerk houd u de haag goed in vorm en in topconditie. In de natuur kunnen deze hagen tot wel 70 meter hoog worden. De thuja 'Excelsa' is echter geen snelle groeier. Dus alle bomen die zo hoog zijn geworden, zijn al honderden jaren oud. Zolang u de plant goed verzorgt, kan deze dus makkelijk jaren meegaan. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Excelsa’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Geef de haag extra water in het voorjaar en op warme zomerdagen. Zo houdt u uw haag in topconditie.

Bescherming

De levensboom ‘Excelsa’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Omdat de Thuja haag 'Excelsa' jaarlijks tot wel 40 cm groeit, is het belangrijk dat u hem een beetje in toom houdt door de haag een of twee keer per jaar te snoeien. Dit doet u in ieder geval een keer in de vroege herfst, tussen eind augustus en begin september.

Snoei de levensboom ‘Excelsa’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. U kunt gebruikmaken van een heggenschaar, eventueel een elektrische om de klus te klaren. 

Voeding

De Thuja ‘Excelsa’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen. We adviseren om niet meer te bemesten na augustus. 

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de mooiste planten, vers van eigen bodem bestellen. Daarnaast werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de beste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw Levensboom 'Excelsa' Kluit 200-225 cm binnen 4 dagen bij u wordt geleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u van advies op maat te voorzien. Bovendien worden uw planten pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.