Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 30,50 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Excelsa' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 30,50
Kiezen
15+
€ 25,95
Kiezen
Je bespaart 14%
25+
€ 22,75
Kiezen
Je bespaart 25%
50+
€ 21,85
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Excelsa' Kluit 175-200 cm

Levensboom 'Excelsa' Kluit 175-200 cm, is een lichte haagconifeer die het hele jaar door prachtig groen blijft, zelfs tijdens de koude wintermaanden. Wat de levensboom 'Excelsa' onderscheidt, is dat deze prikvrij is en geen giftige bessen produceert, waardoor het een veilige keuze is voor tuinen waar kinderen spelen en huisdieren graag van het groen snoepen. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant gedijt goed in verschillende standplaatsen en vereist minimale verzorging om gezond te groeien. Met zijn lichtgroene twijgen vormt de 'Excelsa' een prachtig contrast met donkerdere planten.

Deze snelgroeiende haagplant kan jaarlijks tot wel 35 tot 40 centimeter in hoogte toenemen en kan een maximale hoogte van 5 meter bereiken als deze niet wordt gesnoeid. De Levensboom 'Excelsa' Kluit 175-200 cm is goed winterhard. Of de haag nu in de zon of in de schaduw staat, deze haagplant blijft het hele jaar door mooi lichtgroen. Een goed doorlatende grond is ideaal voor deze haag, omdat de plant geen natte voeten tolereert. Hoewel het weinig extra water nodig heeft in normale omstandigheden, is het raadzaam om de plant tijdens langdurige droogteperiodes extra water te geven.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Excelsa' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Excelsa' kluit 175-200 cm planten

U kunt de levensboom ‘Excelsa’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Excelsa’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de levensboom 'Excelsa' vermeld.
 
U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Thuja plicata 'Excelsa' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Excelsa’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Excelsa’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Geef de haag extra water in het voorjaar en op warme zomerdagen. Zo houdt u uw haag in topconditie.

Bescherming

De levensboom ‘Excelsa’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Omdat de Thuja haag 'Excelsa' jaarlijks tot wel 40 cm groeit, is het belangrijk dat u hem een beetje in toom houdt door de haag een of twee keer per jaar te snoeien. Dit doet u in ieder geval een keer in de vroege herfst.

Snoei de levensboom ‘Excelsa’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit.

Voeding

De Thuja ‘Excelsa’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen. We adviseren om niet meer te bemesten na augustus. 

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg worden al onze planten gekweekt op eigen velden. Pas op het laatste moment worden deze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor het leveren van onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport.

U kunt erop rekenen dat uw bestelling van de Levensboom 'Excelsa' Kluit 175-200 cm binnen 4 dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.