Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 105,25 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 105,25
Kiezen
15+
€ 96,70
Kiezen
Je bespaart 8%
30+
€ 89,15
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 84,65
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Olijfwilg kluit 200-225 cm

De Olijfwilg kluit 200-225 cm onderscheidt zich door zijn opmerkelijke grote, leerachtige bladeren met een ovale vorm, waardoor het een karaktervolle toevoeging is aan elke tuin. Deze veelzijdige haag past moeiteloos in diverse tuinstijlen, van strak en modern tot klassiek met vormgesnoeide struiken. Hoewel de haagplant een bescheiden groeisnelheid heeft van 10 tot 25 centimeter per jaar, heeft hij unieke uitstraling. Het is echter belangrijk op te merken dat de olijfwilg een open structuur heeft, waardoor volledige privacy en beschutting niet gegarandeerd zijn.

Deze winterharde en wintergroene haagplant, hoewel mogelijk enkele bladeren verliezend in strenge winters, gedijt bijzonder goed op zonnige plaatsen en is tolerant ten opzichte van zoute bodems, waardoor het een uitstekende keuze is voor kusttuinen. Het succesvol planten en snoeien van de Olijfwilg kluit 200-225 cm vereist aandacht voor details, zoals regelmatig water geven, de juiste bodemkwaliteit en het precieze moment van snoeien na de bloeiperiode. Deze zorgvuldige aanpak resulteert in een weelderige haag die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een duurzame toevoeging aan de tuin vormt.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg kluit 200-225 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij telen de haagplanten met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit hagen. Om ervoor te zorgen dat de Olijfwilg kluit 200-225 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de haagplanten zo min mogelijk te belasten.