Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 58,05 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 58,05
Kiezen
15+
€ 54,85
Kiezen
Je bespaart 5%
25+
€ 53,25
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 51,70
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Kluit 150-175 cm

De Olijfwilg Kluit 150-175 cm is een prachtige plant die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan de veiligheid van uw tuin. Met stekels aan elke tak houdt de olijfwilg ongewenste bezoekers op afstand. Met zijn grote, leerachtige bladeren en een ovale vorm past de olijfwilg bij elke tuinstijl. De plant is, met een gemiddelde groeisnelheid van 10 tot 25 centimeter per jaar, geen snelle groeier.

Houd er rekening mee dat de Olijfwilg Kluit 150-175 cm een open structuur heeft en niet volledig dichtgroeit, dus als u een dichte haag wilt, is een andere haagsoort wellicht geschikter. De olijfwilg is redelijk winterhard en wintergroen, maar gedijt het beste in een zonnige omgeving met goed doorlatende grond. Het snoeien van de olijfwilg kan het beste gebeuren na de bloei, bij voorkeur op een bewolkte dag. Het geven van extra voeding in de lente kan de groei en bloei bevorderen.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg kluit 150-175 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Haag & Heg voor al uw haagplanten

Bij Haag & Heg kunt u online de Olijfwilg Kluit 150-175 cm  bestellen. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers om de hagen te leveren. We streven voortdurend naar verbetering van onze kwekerij, webshop en transport, zodat we u de allerbeste service kunnen bieden.