Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 88,60 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 88,60
Kiezen
15+
€ 83,20
Kiezen
Je bespaart 6%
25+
€ 77,90
Kiezen
Je bespaart 12%
50+
€ 70,15
Kiezen
Je bespaart 20%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Kluit 175-200 cm

Hoewel de Olijfwilg Kluit 175-200 cm geen familie is van de olijfboom en weinig gelijkenis vertoont met de wilg, past hij goed in verschillende tuinstijlen. Met zijn grote, leerachtige bladeren en ovale vorm geeft de olijfwilg uw tuin een unieke uitstraling. Het is echter belangrijk op te merken dat de olijfwilg geen dichte haag vormt en geen volledige privacy en beschutting biedt vanwege zijn open structuur.

Deze plant gedijt goed in zonnige gebieden en verdraagt ook zoute bodems, waardoor hij ook geschikt is voor kusttuinen. Hoewel de Olijfwilg Kluit 175-200 cm redelijk winterhard en wintergroen is, verliest hij in strenge winters zijn blad, dat in het voorjaar terugkomt. Het snoeien van de olijfwilg wordt het beste gedaan na de bloei, bij voorkeur in november. Extra voeding in de lente bevordert de groei en helpt bij het creëren van een hoge en brede haag.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg kluit 175-200 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Bestel online bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw olijfwilg Kluit 175-200 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.